Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kesäinen kahvipöytä Kyyjärveläisittäin

15.7.2006 Eeva Pölkki

Kyyjärven markkinoiden kauneimmaksi kattaukseksi markkinaväki äänesti toimitusjohtaja Tapio Mäntysen kattaman pöydän. Kaiken kaikkiaan ääniä annettiin huimat 380 kappaletta, joten ei ihme, että äänetyspaikalla Paikallisosuuspankin kokoushuoneessa oli välillä tungosta. "Jaetulle" toiselle sijalle tulivat loput viisi kaunista pöytää kattajineen.

Kesäisen kahvipöydän kattauskilpailu sai todella mukavasti markkinaväen liikkeelle ihmettelemään ja ihastelemaan toinen toistaan omaperäisempiä kattausratkaisuja. Jokainen herra oli ideoinut kahvipöytänsä kattauksen itse ilman vaimojen avustusta ja kaikki rekvisiitta oli herrojen itsensä hankkimaa. Lienevätkö harjoitelleet viimeiset kaksi viikkoa salaa kattausasetelmia, sillä pöydät olivat todella viimeistellyn näköisiä. Markkinaväki varmasti arvuutteli mielessään, mikä pöytä mahtaisi olla kenenkin kattama. Monet paikalla käyneet kertoivat, että kattaukset ovat aivan tekijänsä näköisiä.

Tasaisen kilpailun ratkettua Tapio Mäntynen oli yhtä hymyä niin kuin voittajan kuuluukin. Palkinnoksi hän sai maa- ja kotitalousnaisilta Maan mainio mies T-paidan. Tapion mielestä kilpailu oli rehti, mutta raju ja hän haluaa antaa tunnustuksen myös kanssakilpalijoilleen sekä kiittää tietenkin äänestäjiään. Kyyjärevn Saha Oy:n toimitusjohtaja kertoi idean syntyneen melko helposti ja rekvisiittaa oli jopa karsittavakin. Lopulta hän päätyi vanhaan "aamukahvi"- tunnelmaan, nykypäiväisyyttä välttäen. Pöydän vetonauloja olivatkin vanhat kalusteet, vanha radio, eripariset kahvikupit, ruisleipä ja vesirinkelit. Sellaisesta pöydästä oli työmiehen helppo lähteä reppu selässä arjen askareisiin, vaimon jäädessä kodin touhuihin.

Koko kattauskilpailun idean äiti taitaa muuten olla kirjastonjohtaja Tuula Eerola. Kiitos siis hänelle kivasta ideasta ja ensi vuonna saadaan varmasti jatkoa. Kukahan silloin kattaa ja mitä? Nyt ne kuvat on sitten katseltavissa!