Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tervetuloa tutustumaan!

Keskiviikkona 15.2. 2006 on jokaisella kuntalaisella mahdollisuus tulla tutustumaan ranskalaisiin oppialaisiin.

College Gambettan oppilaiden 3. koulupäivä Kyyjärvellä, kuten kaikilla Iso-Nopolan oppilailla, on tavallista pidempi. Normaalin 9-15 mittaisen koulupäivän jälkeen oppilaat nimittäin saapuvat perheineen vielä ns "iltakouluun", joka on myös avoin tilaisuus kaikille kiinnostuneille kuntalaisille.

Iltakoulua pidetään klo 18.00-21.00 aikana. Se alkaa Perhon lukion Wanhojen vanhaintanssiesityksellä, jonka jälkeen oppilaat tutustuvat Kyyjärven Kameraseuran esitykseen samoin kuin erilaisiin kädentaitoihin työpajoissa. Työpajoissa harjoitellaan mm. kankaanpainantaa, vuolukiven vuolemista, huovutusta, ystävänpäivännauhan tekemistä ym. Nämä askartelut ovatkin ranskalaisille oppilaille aivan uutta; Ranskassa nimittäin käsityöt--sen paremmin tekstiilitöitä kuin teknisiäkään eivät kuulu koulun opetusohjelmaan.

Ohjelman ja työpajatoiminnan lisäksi tiedossa on myös vanhat kunnon nyyttikestit, joiden antimista sitten nautitaan liikuttaessa toiminnasta toiseen.

Tänään tiistaina ranskalaiset vieraamme tutustuivat Kyyjärven kunnan toimintaan kunnanjohtajan pitämän esitelmän avulla ja iltapäivällä koulun liikuntasali täyttyi riemunkiljunnoista, kun sekajoukkueet pelasivat salibändyä kahdella viimeisellä oppitunnilla.

Tervetuloa siis kaikki halukkaat tutustumaan vieraisiimme ja osallistumaan tapahtumiin!