Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nokipannukahveilla

2.9.2007 Eevaliisa Hakola

Nämä päiväkahvit ystäväni keitti Vaatimen kierroksella.

Tämä päiväkahvikeikka sai alunsa siitä kun löysin koneelta hukassa olleet valokuvat viime vuoden Kuusamon reissulta. Kaukokaipuu iski heti. Mehtään piti päästä, jos ei kauas, niin sitten lähelle. Tekstiviesti ystävälle, että lähekkö huomenna 18 km:n patikalle? Miestäni en tohtinu mukaani pyytää, hänen koipiaan kun pitää säästää tärkeämpiin koitoksiin.

Autolla pörhälsimme hiekkateitä Koirasalmelle, auto parkkiin ja reput selkään. Nuoria vaeltajia oli liikkeellä ja muutoinkin asuntovaunuilla näkyi vipinää. Nappasimme vielä metsähallituksen uuden, heinäkuussa painetun esitteen mukaamme. Nyt emme varmasti eksy. Vaatimen kierros oli selkesti merkitty punaisin värein, mutta kiva oli välillä esitteen karttaakin tutkailla. Sääkin oli lauantaina mainio. Mikäs siinä oli askeltaessa, puhekaveri vierellä ja upea luonto ympärillä.

Pyydyskoski oli hieno paikka, tosin sen historiaa siinä muiden kulkijoidenkin kanssa pähkäiltiin. Onnistuimme myös näkemään komean metsäpeura uroksen eli loistopäivä siltäkin osin. Päiväkahvia teki jo kovasti mieli Ahvenlammelle tultuamme. Kahvi keitettiin repussa kannetusta vedestä. Ahvenlammilla oli myös kaivo:) Yhtään kalastajaa ei lammella ollut, tosin yks mies sentään nähtiin. Hän otti puhelinnumeroa ylös että voi kalastusluvan ostaa tekstiviestillä. Kait oltiin niin mehtäläisen näköisiä akkoja ettei kalastajaa sen koommin nähty. Jäi makkarat tarjoamatta.

Loppumatkasta puhuttiin että kumma juttu, jos lähtiessä visko päästä, niin nyt viskoo jo jaloistakin...  Toki siellä myös hirvikärpäsiä oli mutta ei ne menoa haittaa. Käykäähän ulkoilemassa, tiedä miten kaunis ruska saadaan. Salamajärven kansallispuistosta löytyy kyllä monenlaista reittiä. Ja myös yöpaikkoja. Minua kiinnostaisi se sininen reitti, Hirvaan kierros. Mutta siinä menis askelmittari vissiin ympäri ja vähintään yksi yö nukuttaisiin reitillä.