Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tohtorin kynästä!

Vaikka eläkkeelle jäätyäni päätin vetäytyä sivuun kaikesta mikä häiritsee kalastusta ja marjan- ja sienenpoimintaamme,..


Kyllä olis kirveellä töitäUusia neuvoksia Kuusniemelle?

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Voi, voi ja hohhoijaa

25.11.2007 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumisia

Kyllä täytyy todeta, että touhu tässä kunnassa on vähän niin kuin lapsia turpeella piiskaisi.

Tarkoitan niiden kuntalaisten reaktioita, joilla ei ole minkäänlaista tuntumaa niihin asioihin, joista katsovat asiakseen kirjoitella jopa lehtien palstoille. Avopuolisoni Armas Hakkarainen on saanut kuraa silmilleen kuin huonossa turvehoitolassa. Minä jos kuka tunnen hänen kykynsä, ja voin vakuuttaa että pystyvämpää miestä saa hakea, oli sitten kyse yhteisten tai yksityisten asioiden hoitamisesta. En mene tämän pitemmälle yksityiskohtiin, sillä minä olin sentään hovimestarina Tammerissa, kun sen sijaan rouva Jortikalla on ollut kyseenalainen kunnia toimia miehensä tanssilavayrityksen jokapaikanhöylänä ja lähinnä siivoojana tanssi-iltojen jälkeen. Mutta kantaa vaan otetaan oikein julkisuudessa sillä vakaumuksella, jonka täydellinen tietämättömyys antaa.
 
Entä sitten tämä urkuri Piipariselle ehdotettu musiikkineuvoksen arvonimi! Sallikaa minun nauraa! En malta olla tässä yhteydessä luettelematta kanttorimme muistettavimpia ”ansioita” hänen musiikillisen uransa varrella.

  • Soitti kirkonmenojen aikaan valssia, kun olisi pitänyt soittaa virttä.
  • Sammui Pyrinnön lavan avajaisissa ja tekeytyi muka hukkuneeksi. Veteen, voitteko edes kuvitella, minä en.
  • Kuvitteli soittavansa suuren Mozartin Requiemia kirkkomme urkuparvella, mutta sai dalidumitrium – kohtauksen ja kuvitteli luoneensa uuden sävellyksen.
  • Soitti häämarssin omissa häissään, kun ei muka löytynyt riittävän taitavaa urkuria.
  • Karkasi katkaisuhoidosta ja piileskeli kirkkomme urkuparven takahuoneessa viikon.
  • Kittasi neljä pullollista ehtoollisviiniä ja maksoi niistä vain omakustannushinnan.
  • Teki itselleen harjoitushanurin koivuhaloista, siitä yksinkertaisesta syystä että vaimonsa kielsi kalliin harmonikan kuljettamisen mopedin selässä.

Luetteloa on turha jatkaa, mutta kannanottoni lienee selvinnyt sivistymättömimmällekin kuntalaiselle. Jos Piiparisesta joku neuvos pitää välttämättä leipoa, niin tehtäköön hänestä salaneuvos. En tietenkään mitenkään viittaa seurakuntamme urkurin taipumukseen naukkailla salaa alkoholia kaikissa sopivissa ja sopimattomissa paikoissa.
 
Nimimerkki ent. hovimestari Hotelli Tammerista.