Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sahapakan Jamboree 2006

1.11.2006 Eevaliisa Hakola

Siinä sitä koneen vieressä istutaan ja Kalevi opastaa kuinka yhteys maailman radioaalloille aukeaa.

Jo edellisenä iltana on taittu vetää vähän lisää antennilankaa pitkin pihamaita. Ulkona ilmaa kuulosteltu ja säätä pohdittu. Vaikuttaako tänä vuonna revontulet yhteyksiin ja moneenko eri maahan yhteys saadaan?

Lauantaina 21.10 ennen puoltapäivää minä tormaan kattiloineni Sahapakan vanhaan tupaan. Avotakassa loimuaa lämmin valkea ja Henkka ja Kalevi istuvat radioidensa ääressä, yhteyksiä testataan. Kaiken pitää olla valmiina klo 12 kun suomalaiset partio radioamatööriasemat esittäytyvät. Eli on tämän JOTA -tapahtuman avajaiset. Ja niin me sitten istuttiin tuvassa kuulolla kaikki 20 osallistujaa, Mattia ja Tuulaa myöten.

Tänä syksynä saimme tapahtumaan vieraita myös muista lippukunnista. Jo aamusta Korpilahden Korvensamoajista oli kohti Nopolaa lähtenyt matkaamaan 4 urheaa vartionjohtajaa oppaanaan Keppi eli Pertti Lounela.  Hieman lyhyempi matka oli kahdella Karstulan Korpikarstujen vartiolaisella. Ja Kyyjärveltä mukana oli 7 vartiolaista. Eli mukavan kokoinen ja ennenkaikkea huippuhyvä porukka oli kasassa. Sellaiseksi sen teki meidän vieraat, oli antoisaa rakentaa teidän kanssa ystävyyttä yli rajojen, niinkuin partioihanteissa sanotaan. Todetuksi tuli myöskin se, että kaikkia ihanteita ei tule aina noudatetuksi. Eli opittavaa vielä löytyy, ainakin kyypartiolaisilla.

Nyt minun on pakko tunnustaa että myöskään kaikki naiset eivät voi tehdä kahta asiaa yhtä aikaa... Eli kun keskityin hellahommiin, olin pihalla siitä mitä siellä radioiden ääressä tapahtui. Ainakin vartsat suorittivat JOTA-taitomerkin. Eli jonain päivänä sen pääsette paitaanne ompelemaan. Kamerastani löytyi joukko kuvia, ehkä ne selventävät tuon vuorokauden tekemisiä paremmin. Niin ja yhteyttä Maltalle ei saatu, ei ainakaan sinne asemalle missä Eki oli.

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, erityisesti Sahapakkalaisille, Kaleville, Henkalle ja Kepille. Ja paljon terveisiä Karstulaan ja Korpilahdelle.

Nuorten radioamatöörien oma sivu löytyy osoitteesta www.k-yli15.net

JOTA tietoa löytyy esim. www.partio.fi/vipepa