Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyyjärvelle yritysleipomo

"Pääleipuri" Pulkkisen mukaan ensimmäiset leivottavat aloittavat jo loppukesästäYhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvelle yritysleipomo

13.7.2009 Matti Muukkonen

"Pääleipuri" Pulkkisen mukaan ensimmäiset leivottavat aloittavat jo loppukesästä

Kyyjärven kunnan työ- ja elinkeinoprojekti siirtyy seuraavalle vaihteelle, kun Nopolan Kylätalkkarit osuuskunnan yhteyteen perustetaan ”yritysleipomo”. Yleensä yrityshautomo-nimellä kulkeva toiminta haluttiin Kyyjärvellä nimetä yritysleipomoksi, koska se kuvaa toiminnan aktiivisuutta passiivisen hautomisen sijaan. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan tavoitteena on saada näin tuettua useita uusia yrityksiä alkutaipaleella. ”Kuntamme uuteen ideologiaan kuuluu ihmisten auttaminen yrityselämän ja yksityisten työmarkkinoiden piiriin”, hän huomauttaa.

Kylätalkkariosuuskunnan toiminnanvetäjän ja yritysleipomon ”pääleipurin” Janne Pulkkisen mukaan osuuskunta on tässäkin suhteessa verraton väline. ”Nyt uutta yritystoimintaa miettivä henkilö voi kehitellä yritystään rauhassa yritysleipomon puitteissa ja jopa harjoittaa yritystoimintaakin vailla yrittäjävastuuta”, Pulkkinen kertoo. ”Irrottautuessaan osuuskunnasta, henkilö voi vielä saada starttirahat. Tämä vähentää todennäköisyyttä rahojen loppumiseen heti alussa”, hän jatkaa. Pulkkisen mukaan kiinnostusta on jo ollut, erityisesti sen vuoksi, että osuuskunnan myötä henkilöt saavat käyttöönsä myös lauantaina Kyyjärven markkinoiden yhteydessä avattavan osuuskunnan myymälän ja elokuussa avautuvan nettikaupan (www.nopo.fi) palvelut.

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan yritysleipomo on yksi konkreettinen väline, jolla kunnassa pyritään seuraavan kahden vuoden aikana saavuttamaan täystyöllisyys kunnanhallituksen linjausten mukaisesti. Yritysleipomon toivotaan edelleen kiihdyttävän valtakunnallisen trendin vastaista työllisyyskehitystä Kyyjärvellä. Alkukesän aikana työttömyysaste on tippunut lähes kuusi prosenttiyksikköä ja on jo lähes alle valtakunnallisen keskiarvon.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.