Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Uimakoulusta tärkeää oppia leikkimällä ja pelaamalla

Jani Riekko / Maarit Ohranen

Vedessä polskuttelu, ilon kiljahdukset ja hymyssä olevat suut ovat varmoja uimakesän merkkejä. Kivirannan uima-altaalla reilut 30 uimakoululaista aloitti innolla tutustumisen veden saloihin leikein ja pelein.

Uimaopettajana oli tänä vuonna Jani Riekko ja apuna toimi ansiokkaasti Pirjo Lyytikäinen. Uimakoulu järjestettiin 6.-16.6. Uimakoulun tarkoituksena on, että lapsi oppiii vedessä liikkumisen perusteita ja vähän muitakin taitoja.

Alkeisryhmässä lähdettiin liikkeelle niin, että arimmatkin voittivat mahdollisen vedenpelkonsa. Samalla he oppivat turvallisesti nauttimaan vedessä liikkumisesta. Harrasteryhmässä käytiin jo enemmän käsiksi eri uimatekniikoihin ja vesipelastukseen. Liian totiseksi ei tämäkään saanut mennä, vaikka uimataito onkin tosi tärkeä ja vakavakin asia. Uimakoulusssa suuoritettiin iso tukku eri uintimerkkejä. Kaiken kaikkiaan varhaistaito- ja alkeismerkkejä suoritettiin 15 kpl ja harrastemerkin ansaitsi 9 innokasta uimaria.

Uimarannoilta löytyy tilaa myös enemmän tai vähemmän kokeenemmille veden ystäville. Tässä tuhansien järvien maassa on meidän aikuistenkin hyvä pitää yllä uimataitoa, vaikkapa lasten kanssa vedessä touhuten. Samalla nämä innokkaat vesipeuhaavat keräävät reppuunsa taitoja, joiden arvo voi vielä joskus nousta arvoon arvaamattomaan.

Iloista polskuttelukesää ja hauskoja vesileikkejä toivottaen: Jani Riekko Uimaopettaja