Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Terveiset Unkarin Pustalta

Varmaan lähes jokainen kyyjärveläinen on jo lukenut tai kuullut, että lähdin tänne Unkariin vetämään ratsastusretkiä kuuluisalle Pustalle.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Terveiset Unkarin Pustalta

5.7.2005 Eija Oikari / Hungary / Unkari

Varmaan lähes jokainen kyyjärveläinen on jo lukenut tai kuullut, että lähdin tänne Unkariin vetämään ratsastusretkiä kuuluisalle Pustalle.

Olen viihtynyt hyvin, vaikka ensi alkuun 4-5 tuntia ratsastusta päivässä pisti takamuksen keston tiukalle, mutta sillähän se lähtee millä on tullutkin.

Ihmiset täällä ovat hyvin ystävällisiä. Luonto on kaunista ja näin meille hevosihmisille, varsinkin ratsastusreitit ovat maanpäällistä taivasta. Kilometreittäin pehmeää hiekkatietä, vähän Pustan karua ruohikkoa, tuhansia samanlaisia risteyksiä ja turistit eivät tiedä missä ollaan, vaikkei olla kilometriäkään farmilta.

Hevoset ovat täällä hevosia. Paikallisille ne ovat työvälineitä, siinä missä meille on traktorit. Meille hevoset ovat lemmikkejä. Täällä hevosia näkyy vielä peltotöissä ja isäntä saattaa puhua kännykkään!

Kylä, jossa majoitumme on Budabestista vajaa 60 kilometriä kaakkoon, 1650 asukkaan pieni kylä Újlengyel. Farmimme sijaitsee lyhintä reittiä pitkin 8 kilometrin päässä Pusztavacsissa, jossa majailee kolme vahtikoiraa, 30 hevosta, aasi, tallikissa ja muutama ankka sekä kanoja. Ja jos tuntuu, että hevosista ei saa riittävästi vauhtia, niin strutseja sekä emuja löytyy.

Unkarilainen ruoka on todella hyvää. Strutsin maksa on jotain aivan ihanaa. Kuulostaako ihanalta?? Täällä ei ruoassa säästellä rasvaa eikä kermaa. Työ pitää huolen siitä, että liikakiloja ei synny vyötäisille.

Lämmintä täällä piisaa, mutta järviä ei ole. Maauimalassa voi lillua kuumissa mineraalivesissä ja parannella vaivojaan.

Unkarilainen sairaanhoitokin on tullut käytyä testaamassa. Sairaalaan jäädessä pitää muistaa ottaa mukaan oma vessapaperi ja ruokailuvälineet. Nyt viimeisin kokemus on ollut kuvauttamassa murtunutta häntäluutani. Kauriita sinkoilee laukassakin jopa hevosen kaulan alta, mutta onneksi nämä hevoset ovat niihin tottuneet. Minulla vaan oli huonoa tuuria, kun paarma pääsi hevosta puremaan.....
Onneksi nämä ovat harvinaisia tapauksia. Ensimmäisen kerran tämän yrityksen toiminnassa on kauris juossut päin hevosta ja työkaverini, juuri tulleena, sai tuta Pustan maasta.

Täällä tarjotaan vieraille aina pálinkaa, ja talon isäntä loukkaantuu, mikäli jätät sen tarjouksen ottamatta. Taidammekin lähteä tästä vaivojamme hoidattamaan unicumin ja pálinkan (paikallista viinaa, kuten meillä pontikka) avulla.

Kovasti lämpimiä terveisiä Pustan heinikosta paahtavan auringon alta!
Terveisin eli szia stok!  Eija Oikari / Unkari / Hungary