Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

"Rakkaimmat hengelliset laulut"

1.3.2011 Minna Erkkilä

Hyvää laulumusiikkia kuullaan jälleen Kyyjärven kirkossa, kun eteläpohjalainen naiskolmikko, Trio Cantio, esiintyy sunnuntai-iltana 13.3. 2011. Konsertissa kuullaan tuttuja, kauniita hengellisiä lauluja kahden laulajan ja pianistin esittämänä.

Trio Cantion jäsenet ovat sopraano Pirkko Rankila, mezzosopraano Kristiina Ylinen ja pianisti Maija-Liisa Peltoniemi. Heillä kaikilla on vahva musiikillinen tausta ja kokemus seurakuntaelämässä.

Pirkko Rankila on siviiliammatiltaan luokanopettaja. Hän on laulanut useissa oopperarooleissa ja kuorojen solistina sekä konsertoinut erilaisissa kokoonpanoissa säännöllisesti. Hän johtaa myös Seinäjoen Herättäjäyhdistyksen kuoroa.

Kristiina Ylinen on koulutukseltaan kanttori. Tällä hetkellä hän on vuorotteluvapaalla Nurmon seurakunnan kanttorin virasta. Hän on opiskellut laulua mm. tunnetun oululaisen laulupedagogin Esko Jurvelinin oppilaana. Kuoronjohdon sekä sävellys- ja sovitustyön kokemusta hän on hankkinut kirkkomuusikon työssään vuodesta 1992 lähtien.

Pianisti Maija-Liisa Peltoniemi, ammatiltaan erikoissairaanhoitaja, on toiminut pianistina ja säestäjänä sekä laulajana monissa kuoroissa. Hänellä on pitkä kokemus myös sairaalasielunhoidon kanttorin tehtävistä.

Konsertissa kuullaan aivan tuttuja lauluja, enimmäkseen suomalaisten säveltäjien tuotantoa, mutta joukossa on muutama ulkomainenkin helmi, mm. Bachin ja Händelin lauluja, Cesar Franckin Leivästä enkelten ja Giulio Caccinin taivaallisen kaunis Ave Maria.
Tutuimpia lienevät Tuhansin kielin, Ei mitään multa puutu, Oi katso, mikä aamu, Koska valaissee kointähtönen ja Kiitos sulle, Jumalani.

Tervetuloa kuulemaan rakkaimpia hengellisiä lauluja Kyyjärven kirkkoon sunnuntaina 13.3.2011 klo 18.00.
Konserttiin on vapaa pääsy.