EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky - SalSa otteluselostus

12.11.2005 Aaro Toppinen

Joukkueet lämmitelevät, katsomo täyttyy

Ottelun tuomareina; päätuomarina Kari Kansanaho Seinäjoelta, verkolla Pauli Puskala Jalasjärveltä, rajoilla Juhat Eteläkari ja Vehkalampi.

Ensimmäinen erä käynnissä kotijoukkue johtaa 9-7. Kotijoukkueella näyttäisi olevan oikea henki ja asenne tässä pelissä. Tilanteessa 12 - 8 Salsan ensimmäinen aikalisä. Darius ja Saulius tuntuvat olevan hyvässä iskussa ja vastustajalla vaikeuksia saada heitä kiinni. Myös kotijoukkueen torjunta on ollut kohdallaan. Tilanne 17 - 11, jossa Salsan toinen aikalisä. Salsan joukkueessa havaittavissa pientä hermoilua, verkkovirheitä ja vastaavia. Salsa vaihtaa kentälle nro 1 Pekka Hännisen tianteessa 20 - 14. Darius edelleen ratkaisijana. Tilanteessa 24 - 16 Saulius jujuttaa, Salsa kuitenkin nappaa pisteen ja kiristää piste pisteeltä. Saulius niittaa kakkospaikalta erän Kyvylle numeroin 25 - 18.

Seuraava erä samalla mallilla, niin .... Salsa tasoittaa ottelun 2-2 tilanteeseen. Jukka Mäkelä kuittaa tilanteeksi 4 - 2 kotijoukkueelle. Henkka hajottaa peliä esimerkillisesti ja vaiheahan liettuan poikia on silloin saada kiinni, kun tyhjältä verkolta pääsee vetämään. Tilanne kotijoukkueelle 8 - 4 jolloin Salsa ottaa ensimmäisen aikalisän. Jypin Cheerleaderit saapuvat kentälle viihdyttämään yleisöä. Aikalisän jälkeen Sauliuksen ässä suoraan kentään ja seuraavasta vielä piste. Tilanne 10 -4. Toinen ässä perään, mutta sitten syöttö pitkäksi. Salsan kenttäpuolustus ei toimi, seuraavaksi niittaa Darius. Jani Järvinen lyö tyhjältä verkolta pisteen Salsalle, Kyky vastaa tilanteessa 14 - 7. Kotijoukkeen torjunta on tällä hetkellä erittäin hyvin kohdallaan, tilanteessa 17 - 8 Salsan aikalisä. Tilanne kotijoukkuelle 20 - 9. Saulius lyö jälleen pystyyn alle kolmen metrin viivalle ja ässäsyöttö perään. Tämä jos mikä kypsyttää vastustajaa. Salsa vetää kaksi hyökkäystä pitkäksi takaseinään, tilanteeksi 24 -11. Saulius niittaa tämänkin erän viimeisen pisteen 25 - 13.

Erätauolla estradille saapuu Pasi Vuorela. Voimanoston MM-hopeamitalisti, siitäkin löytyy lisätietoja Nopola Newsistä tämän kuun numerosta. Ei Saloisten Salamasta, mutta Markon kameran salamasta loppuivat patterit. Kuvaajana Kasesoftin Marko Muhonen. Nyt ei kuitenkaan jouda Shellille eikä Essolle uusia hakemaan.

Kolmas erä käyntiin tuota pikaa... Ensimmäinen piste Kyvylle ja taas tyhjältä verkolta. Salsa tasoittaa ja siirtyy ensimmäistä kertaa tässä ottelussa johtoon 3 -2. Kyky kuitenkin tasoittaa saman tien. Sauliuksen vaikea syöttö, piste suoraan Kyvylle, Salsa tasoittaa ja siirtyy 5 - 4 johtoon. Lentopallossa ei ole varaa yhtään tuudittautua kahteen voittoerään vaan on painettava päälle täysillä. Tilanne vieraille 7 -6. Helppoja pisteitä vieraille, SalSa saamassa pelijuonesta kiinni, kohta olisi kotijoukkeen syytä ottaa aikalistä. Hannu ei näytä hermoilevan, Kyky nappaa pari pistettä. Tilanne vieraille 11 - 8. Salsa hyökkää tyhjältä verkolta, mutta isku pitkäksi. Kyvyn torjunta ties missä ja heti perään torjuntapiste Salsalle. Jani Järvinen vetää jälleen pitkäksi, Kyvyn hyvä torjunta mutta leveäksi menee. Tilanne vieraille 17 -12. Kyky ottaa aikalisän. Lasse yllyttää yleisöä mukaan, sitä tarvittaan. Salsan torjunta selkeästi parantunut samoin kuin hyökkäyksetkin 20 - 13. Kyky vaihtaa; Juha Lampela penkille ja tilalle Raimo Kantonen, joka otetaan seuraavassa hyökkäyksessä kiinni. Helppoja virheitä Kyvylle tilanteessa 22 - 14. Kyky vaihtaa; Saulius vaihtoon tilalle Jani Parkkonen. Erä Salsalle helposti 25 - 16

Neljännen erän alku hermostunutta peliä molemmilta. Paremmin sellaista varovaista kopittelua tilanteessa 3-3. Saulis junttaa kunnolla, näitä tarvitaan. Räystäs on räystäs, Jani Järvinen otetaan komeasti kiinni. Sauliuksen syöttö verkon ali. Darius pänttää tilanteeksi 6-5. Salsan ensimmäinen aikalisä tilanteessa 8-6. Tiukkaa vääntöä tilanteessa 13 - 11. Tämän erän saisi helposti huutamalla kotiin, niin on varovaista peliä molemmilta. Tilanteessa 15 - 11 Salsan aikalisä. Sauliuksen ässä on myrkkyä vastustajalle, pari pistettä Kyvylle tilanne 17 - 11. Ja nyt sitä meteliä. Tilanne 19 - 15, tämä saattaa nyt kääntyä kummalle tahansa, Kyvyn aikalisä. Eräpallo tilanne, ei vielä tästä ensimmäisestä. Pitkä palloralli ja Marko Äijälä vetää leveäksi. Se on siinä.
Ottelu Kyvylle 3 - 1, mutta nukahduksiin ei ole varaa, kuten kolmas erä osoitti.

Salsan parhaana palkittiin Toni Palinsaari ja Kyvyltä Saulius Austrauskas.

Eihän tästä nyt mikään syvällinen anlyysi tullut, mutta jotakin kuitenkin. Lisäkuvat vielä tähän liitteeksi. Kello lähestyy 24.00, joten sellainen kuuden tunnin rutistus tästä kaikenkaikkiaan tuli. Pääasia, että oli hauskaa ja Kyky sai tärkeät pisteet. Nettiradion puolella latauksia 33. Kirjoituskokemuksena mielenkiintoinen ja vielä kun osaisi välittää näppäimistön kautta tilannekohtaiset pelitunnelmat reaaliajassa, nin onhan se eri juttu kuin jälkeenpäin kirjoitettu tiivistelmä. Uutta tämäkin näkökanta. Tervetuloa kokeilemaan.