Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Laina Ahlqvist nukkui pois

Laina Ahlqvist siunattiin lauantaina 7.5.2011 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kivirannassa.



Katso lisäkuvat   

Vieno Linna saateltiin haudan lepoon

28.5.2011 Olavi Vallivaara

Vieno Linna siunattiin lauantaina 28.5.2011 Karstulassa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Karstulan Opistolla.

Vieno Linna e.Pöntisenaho syntyi 28.5.1914 Kyyjärven Pölkin kylällä ja silloisessa Karstulan seurakunnassa. Lapsuutensa ja nuoruutensa vuodet hän asui Kyyjärvellä. Jo pikkutytöstä alkaen hän oppi ruumiilliseen työhön ja hän oli elämänsä ahkera ja työteliäs ihminen. 1930-luvun alkupuolella hänet vihittiin avioliittoon Viljo Linnan kanssa ja hän muutti Pajusalmeen. Pajusalmen tilan Noposenahossa Vieno ja Viljo hankkivat omiin nimiinsä v.1934. Avioliitosta syntyi Anja tytär. Pajusalmessa viljeltiin maata, hoidettiin karjaa ja Viljo kävi talvisin hevosen kanssa  tukinajossa. Isänmaan ääni kutsui Viljon moneksi vuodeksi sotarintamalle ja Vieno jäi asumaan taloa. Yhdessä sodan jälkeen raivattiin ja rakennettiin Pajusalmea. Elämä oli työn täyttämää. Vieno muisteli, että alkuaikoina monesti halla vei viljan. Vieno oli luonteeltaan rohkea, puhelias ja auttavainen. Hänen apuunsa monet turvautuivat erilaisissa elämäntilanteissa. Voimien heikentyessä oli luovuttava karjan pidosta. Vuonna 1989 Vieno ja Viljo muuttivat Pajusalmesta Karstulaan tyttären tyttären Vuokon luokse. Yhteinen 65 vuotta kestänyt avioliitto Viljon kanssa päättyi vuonna 1996, kun Viljo nukkui pois. Vienon elämä jatkui vielä pitkään Vuokon ja Eeron kodissa. Elämänsä viimeiset ajat hän eli Uusjokelan palvelukeskuksessa, Karstulan sairaalan vieressä. Elämänpäivien luku tuli täyteen huhtikuun lopussa ja syntymäpäivänä 28.5. saattelimme Vienon vanhurskasten lepoon, Viljo puolison viereen, odottamaan ylösnousemuksen aamua. Siunauksen Karstulan kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara. Vienoa jäivät kaipaamaan Anja tytär, Vuokko, Vappu, Pirkko, Markku, Veikko ja Ritva perheineen, lastenlapset aina viidenteen polveen saakka, sukulaiset ja ystävät.