Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan koulussa hiiriä!!!

24.3.2009 2.lk/SK

Eräänä kylmänä talvipäivänä Nopolan koulun kouluhiiret Tiivi ja Taavi viettivät rauhallisen hiljaista elämää. Kaksinelo alkoi tuntua tylsältä ja pitkästyttävältä. Onneksi toppuluokkalaiset riensivät innolla apuun.

Koko hiiriperheen suuri suku alkoi pikkuhiljaa muotoutumaan.

Ensin huovutettiin, ommeltiin, koristeltiin, kiinnitettiin leppoiset viiksikarvat ja vipattava siimahäntä.

Lopuksi vielä talvipakkasia uhmaten kietaistiin lämmin kaulahuivi kaulaan. Niinpä olivat ihanat hiirulaiset kunnon halauksia ja helliä silityksiä varten valmiit.

Tässä vielä joitakin hauskoja tarinoita hiirisuvun elämänvaiheista:

Pikku ärhäkkä hiiri söi kissan, sitten pikku ärhäkkä hiiri meni juuston sisälle.

Pikku hiiri näki oltermannia mutta viekas kissa väijyi siimahäntää. Hän oli virittänyt loukun oltermannin alle. Pikkuhiiret ei tiennyt kissasta mitään. Herra hiiri jäi hiirenloukkuun ja vikisi paljon. Sitten se esitti kuollutta. Kissa luuli hiirtä kuolleksi. Hän otti sen irti ja pelästyi kun herra hiiri alkoi sätkimään ja hiiri pääsi karkuun oltermanni kainalossa.

Olipa kerran pikku hiiri joka halusi mennä kauppaan. Se meni S-markettiin. Hän osti juustoa hirveästi koska hänellä oli synttärit. Hänelle tuli hirveästi hiirikavereita. Sitten koputti ovelle kissa. Pikku hiiri arveli kuka siellä oli. Se ei uskaltanut avata ovea.

Pikku hiiri, pikku hiiri, varo kissaa. Kato ovesta. IIIIIK, elä lähde ovesta! Kissa tulee, lähde karkuun, lähde karkuun! PAM! Voitit kissan, voitit kissan, ota kissa orjaksi.

Pikkuhiiri töpöstelee se on karvakasa arka. Vauhdikkaasti juuston nappaa. Sen siimahäntä loukkuun tarttuu. Kissa hyppää nurkan takaa, hiiri huutaa IIII! Sitten hiiri hyppää pakoon omaan hiirenkoloon ja menee omaan petiin, se näkee makeita juustounia.