Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven seurakunnasta kappeliseurakuntako?

17.6.2005 Olavi Vallivaara

Kyyjärven seurakunnan kirkkovaltuusto kokoontui kesäkokoukseen seurakuntatalolle 16.6.2005

Kokouksessa käsiteltiin kirkkoneuvoston uutta ohjesääntöä ja uusi toimituspalkkiosuositus hyväksyttiin. Pääasiana keskusteltiin seurakunnan tulevaisuudesta väestön ja verotulojen vähentyessä. Vaihtoehtoina on nykyinen malli ja yhteistyö eri tahojen kanssa sekä mahdolliset joidenkin virkojen irtisanomiset. Toinen malli on kappeliseurakunta malli, jossa on yhteinen suuri seurakunta ja siinä toiminnallisesti itsenäiset kappeliseurakunnat. Kirkkovaltuusto yhtyi kirkkoneuvoston näkemyksiin kappeliseurakunta mallista.Se takaisi nykyisen muotoisen toiminnan Kyyjärvellä. Mitään päätöksiä ei vielä tehty, vaan käytiin avointa keskustelua tulevaisuuden näkymistä.

Saarijärven ja Viitasaaren seutukuntien yhdeksän seurakunnan yhteistyöprojekti on parhaillaan menossa.Projektisihteeri Leena Vallenius on kevään aikana suorittanut kartoituksen. Syksyn aikana lääninrovasti Olavi Vuori jatkaa selvitystyötä ja käytännön ratkaisuja tehtäneen kevään 2006 aikana.

Kyyjärven hallintoelimet pitäisivät parahaana mallina Saarijärven rovastikunnasta muodostettavaa yhteistä seurakuntaa,jossa olisi useita kappeliseurakuntia.Tulevaisuus näyttää,miten asiat etenevät.