Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Perhon lukio

1.3.2011 Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Perhon lukio on Keski-Pohjanmaan eteläisimmän kolkan oppilaitos aivan Kyyjärven naapurissa.

Yllä kuvassa: Koeviikko - tiedot puntarissa! (Kuva Perhon lukion kotisivuilta)
Perhon lukion on toiminut vuodesta 1981 - kuluva vuosi 2011 on siis koulumme 30-vuotisjuhlavuosi. Opiskelijapohjaan on perholaisten nuorten lisäksi kuulunut alusta lähtien sekä Kyyjärven että Kivijärven nuoria. Lukuvuonna 2010 – 2011 meillä on 82 opiskelijaa, joista jopa 32 yhdistelmätutkinnon suorittajaa!

Lukio on pieni oppimisympäristö, jossa opiskelijan hyvinvoinnista huolehditaan. Ryhmät ovat pieniä ja opetuksen yksilöllisyyteen on siksi hyvät mahdollisuudet. Tukiopetukseen on resurssoitu riittävästi ja erityisen tuen tarpeetkin voidaan ottaa huomioon. Koulukuraattori on tarvittaessa saatavilla koulukeskuksessa lähes päivittäin. Myös kouluterveydenhuolto toimii hyvin.

Opettajakunta on pitkään talossa viihtynyttä ja kokenutta kaartia. Lukiossamme voi opiskella matemaattis-luonnontieteellistä painotusta eli tavallista enemmän matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa, myös koulukohtaisia kursseja.

Yhdistelmätutkinto on yksi painotuksen muoto. Naapurioppilaitoksen Keski-Pohjanmaan Maaseutuopiston Perhon yksikön kanssa voi suorittaa kolmen tutkinnon opinnot (yhdistelmätutkinto): lukion koko oppimäärän nuorten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman mukaisesti, ylioppilastutkinnon sekä ammattitutkinnon joko maaseutuyrittäjän, hevostenhoitajan tai riistapainotteisen ympäristönhoitajan linjalla.

Lukiossa voi opiskella myös aikuisten opetussuunnitelman mukaisesti, jolloin tutkintoon kuuluva kurssimäärä on vähintään 44 kurssia, kun se nuorten ops:n mukaan on vähintään 75 kurssia. Lukio-opinnot kestävät tavallisesti kolme vuotta mutta harrastusten tai muiden syiden vuoksi voi laatia myös nelivuotisen opinto-ohjelman. Yhdistelmäopinnot vievät yhteensä neljä vuotta.
Lukiossa voi opiskella myös ilman painotusta eli valitsemalla itselleen hyödyllisiä syventäviä kursseja haluamistaan aineista ja osoittaa osaamistaan myös lukiodiplomilla. Meillä voi suorittaa käsityön, kuvataiteen tai liikunnan lukiodiplomin. Kielivalikoimamme on saksa ja venäjä: verkon välityksellä voi opiskella myös espanjaa, ranskaa ja jopa latinaa.

Projekteilla kansainvälisyyttä: olemme mukana TUKEMIA-projektissa, jossa alueen yliopistokeskuksen ja ammattikorkeakoulun kanssa tehdään yhteistyötä kemian tutkimuksen ja opetuksen alalla. Koulullamme on ollut CERN-yhteistyötä ja opintoretkiä suunnitellaan joka ryhmälle kielten ja luma-aineiden yhteistyönä. Kuulumme valtakunnalliseen Science-verkostoon.

Jäämeri-projektilla teemme yrittäjyyskasvatuksen hengessä töitä yhteistä opintomatkaa varten Norjaan. Myös kyyjärveläiset yritykset ovat tukemassa projektiamme tarjoamalla työtä opiskelijaryhmälle.

Lukioporkkanana olemme tarjonneet viime vuonna miniläppärin jokaiselle alkajalle, edellisvuonna tuimme kirjapaketilla 1. vuoden opiskelijoita. Kuljetuksen omavastuulla 30 €/kk voit asua vielä lukioajan kotona – bussi vie kouluun ja taksi tuo takaisin kotiin Kyyjärvelle.
Tutustu oppilaitokseen osoitteessa: www.perho.com/koulut/lukio