Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

SUOMEN VAHVIN PALOMIESPARI KISAN VOITTO KIVIJÄRVELLE.

Suomen vahvin palomiespari leivottiin aurinkoisessa säässä Suomenselkämessujen yhteydessä Kyyjärvellä.


Keski-Suomalainen TikkaviikonloppuMaailman Liigaa Tampereella

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

SUOMEN VAHVIN PALOMIESPARI KISAN VOITTO KIVIJÄRVELLE.

22.7.2010 Suvi Kantonen

Suomen vahvin palomiespari leivottiin aurinkoisessa säässä Suomenselkämessujen yhteydessä Kyyjärvellä.

Yllä kuvassa Kivijärven voittajajoukkue Jukka Oinonen ja Terho Turpeinen.
Lauantaina 17.7 järjestettyyn kisaan otti osaa viisi joukkuetta. Kyyjärven Tulentorjujien järjestämä kisa tarjosi reilun parin tunnin ajan yleisölle mukavia hetkiä, kun vahvat miehet kilpailivat läpi neljä kovaa lajia. Kilpailu on Suomen Pelastusalan keskusjärjestön alulle pistämä, ja kiertää voittajajoukkueen mukana paikkakunnalta toiselle. Voittajajoukkue saa määrätä lajit ja kilpailun kulun parhaaksi katsomallaan tavalla. Kilpailulajit suoritetaan kaikki parin kanssa ja täydessä sammutusvarustuksessa. Kyyjärvellä lajeina olivat paloauton veto, renkaanpyöritys ja letkutelineiden kanto, jättiläisen sormi, sekä säkinkanto. Juha Mieto oli kutsuttu paikalle kommentoimaan kilpailua, ja hyvin se lupsakkaalta Juhalta sujuikin. Ennen varsinaisen kilpailun alkua Juha Mieto ja kyyjärveläinen Juha Vehkalampi viihdyttivät yleisöä vetämällä hekin 20 metrin matkan paloautoa.

Kilpailulajeista kaikki vaati kovaa kuntoa, vahvaa selkää ja lihaksia, sekä tietysti hyvää parityöskentelyä. Ensimmäisenä lajina parit vetivät n. 12 tonnin painoista paloautoa 20 metriä. Toinen laji oli yhdistetty renkaanpyöritys ja letkutelineiden kanto. Suorituksessa piti molempien kääntää 150 kg painava rengas 6 kertaa ympäri ja kantaa kummassakin kädessä 80 kg painavaa letkutelinettä 40 metrin matka. Jättiläisen sormi on laji, jota käytetään myös maailman vahvin mies kisassa. Kyyjärvellä miehet joutuivat tässä lajissa kääntämään yli 100 kiloista tukkia kaverille ja takaisin niin, että kumpikin teki 5 kääntöä. Säkinkannossa kannettiin 70 kg hiekkasäkkejä lavalta toiselle 8 metrin matka.

Kova kisa siis, mutta kovia oli miehetkin, jotka kisaan osallistuivat. Kivijärven joukkue ,Jukka Oinonen ja Terho Turpeinen suoriutuivat joka lajista parhaiten voittaen ansaitusti Suomenmestaruuden. Molemmat miehet ovat osallistuneet voimailukisoihin aikaisemmin. Jukka Oinonen oli mm. Keski-Suomen vahvin mies kilpailussa jaetulla ykköstilalla viime vuonna, ja Terho Turpeinen Kivijärven vahvin mies vuodelta 2004, mutta parina kisailtiin ensimmäistä kertaa. Kyyjärven kaksikko, viime vuoden

Ensi vuonna kisataan sitten Kivijärvellä
Tässä vielä tulokset:
1. Kivijärven PVPK
2. Kyyjärven PVPK
3. Tirilän VPK