Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Monninkastajaiset

25.9.2006 Petri Nissinen / Pirkko Kotanen

Iso-Nopolan koululla vietettiin torstaina 7.9. perinteisiä monninkastajaisia.

Monninkastajaiset on uusien seiskojen eli ”mopojen” tervetuliaisjuhla yläasteelle. Sen ohjelma tehdään hymy suunpielessä, eikä tarkoituksena ole nolata ketään. Onneksi tämänvuotisillakin seiskoilla oli oikea asenne mukana.

Monninkastajaisissa on perinteisesti pukeuduttu vuosittain vaihtelevalla tavalla. Tänä vuonna seiskan tytöt olivat pukeutuneet pojiksi ja pojat tytöiksi. Kasilla näytti luokan keski-ikä nousseen yllättävästi, kun oppilaat olivat pukeutuneet vanhuksiksi. Ysit järjestävät monninkastajaiset, joten meillä jostain syystä taisi olla luokista helpoin pukeutuminen, eli juhlavaatteet. Kaikilla luokilla nähtiin hyviä pukukokonaisuuksia. Erityistunnustuksen ansaitsevat seiskan pojat, joista moni olisi käynyt loistavasti tytöstä.

Varsinainen ohjelma alkoi ysin poikien laittamien gourmet-ruokien maistelulla ja heti perään ”asiakkaat” kastettiin. Seiskojen lisäksi nauttimaan pääsivät uudet ja välillä poissa olleet opettajat. Heiskasen Eliisa nautti poikien tarjottavista sinä määrin, että maistoi ruokalistan joka lajia. Tämän jälkeen seiskat esittelivät jokainen itsensä lapuista, joihin ysit olivat kyselleet seiskoilta erilaisia tietoja ja kirjoittaneet ne ylös, ehkä hieman fiksaten todellisuutta. Seuraavaksi siirryttiin liikuntasaliin, jossa seiskat saivat vielä leikkiä kivoja leikkejä. Mukana oli esimerkiksi tennispallojen keruu siten, että seiskat jaettiin kahteen ryhmään ja kummankin ryhmän ympäri vedettiin köysi. Yhteistyö on poikaa tässä lajissa, sillä jos ryhmän kaikki jäsenet eivät yritä liikkua samaan suuntaan, on tulos aika kehno.

Loppujen lopuksi saatiin perjantaina kouluun 23 uutta täysivaltaista yläastelaista.

 

Petri Nissinen