Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Keski-Suomen Liitto vahvasti mukaan Nopola Newsin kehittämiseen

1.9.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Yritys- ja palveluhakemisto laajenee seutukunnalliseksi.

Keski-Suomen Liitto näytti vihreää valoa Mediamylläreiden hakemukselle.

Kyyjärven Mediamyllärit ry anoi viime keväänä ns. Siemenrahaa vuodelle 2007. Myllärit ei nimestään huolimatta ainakaan vielä tässä vaiheessa aio perustaa myllyä eikä kyntää ja kylvää perinteisillä menetelmillä vaan kyseinen siemenraha on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille tuote- ja palveluideoiden tai tuotantovälineiden kehittämiseen sekä kotimaiseen ja kansainväliseen verkostoitumiseen. Hakemus jätettiin Keski-Suomen Liiton alaiselle Luova foorumi -toimielimelle.

Jo alkuvaiheessa Keski-Suomen Liiton kanssa käytyjen keskustelujen perusteella todettiin, että hankesuunnitelma nimeltään - Nopola News yhteisöllinen uusmedia yritysten jakelukanavien kehittäjänä - on kustannuksiltaan liian suuri kyseiseen siemenrahoitukseen. Hankkeen kustannusarvio oli lähes 30.000 €:a ja kesto vuoden 2007 loppuun saakka. Onneksi nykyään ollaan pääsemässä ns. yhden luukun periaatteeseen ja niinpä hakemus ei tullut bumerangina takaisin vaan idea siiryi Keski-Suomen Liiton toimielimissä eteenpäin.

Heinäkuussa Keski-Suomen Liitto myönsi hankkeeseen Keski-Suomen Kehittämisrahaston varoista avustusta 50 %:a eli 12.385 € hankkeen karsitusta kustannusarviosta. Päätöksen mukaan 25 %:a kustannuksista saa olla Mylläreiden hankkeeseen tekemää talkootyötä ja loput riihikuivaa rahaa.

Hankesuunnitelman sisältö tiivistettynä

Hankkeen tavoitteena on saada Saarijärven ja Viitasasaaren seutukunnalta 150 uutta yritystä mukaan Nopola Newsin yritys-/palveluhakemistoon (ent. yhteistyökumppanit). Syksyn mittaan kuntien alueilla järjestetään tiedotustilaisuuksia, osallistutaan messuille ja erilaisiin tapahtumiin. Nopola News oli jo näyttävästi esillä Viitasaaren valtakunnallisella Keksintöjen viikolla elokuussa. Hurrikaanihallissa tieto Nopola Newsin ja palveluhakemiston olemassa olosta levisi hurrikaanin lailla. Hankkeessa keskitytään nimenomaan alueemme pien- ja keskisuuren yritystoiminnan mukaan saamiseen ja erityisesti niihin, jotka eivät ole vielä verkostoituneet minkään muun organisaation kautta. Toki muutkin saavat tulla mukaan yrityksen koosta riippumatta. Hakemiston ideaan ja sen tuomiin mahdollisuuksiin voi tutustua Nopola Newsin etusivulla olevasta Yhteistyökumppanit -painikkeesta ja tietenkin Ostosvinkit ja Tarjoukset -painikkeen alta. Tavoitteena on siis luoda mahdollisimman kattava hakemisto alueemme palveluista ja tarjonnasta, jota sitten markkinoidaan keskitetysti eri medioissa.

Yritys edullisesti Internetiin näkyviin ja yhteisöön mukaan

Kyyjärven Mediamyllärit ry:n hallitus päätti palveluhakemiston hinnat tarkoituksella edullisiksi. Jos tavoitteeksi on asetettu mahdollisimman kattava hakemisto alueemme palveluista, on kaikkien toimijoiden kannalta parempi, että mukana on 10 yritystä vajaalla 200 €:lla kuin yksi yritys 2.000 €:lla. Tämä ajattelumalli lienee parhamilliaan sitä yhteisömedian ansaintalogiikkaa, ei veren hintaa palvelusta vaan yhteisöön mukaan edullisesti. Perinteisesti yritysten Internet -sivustoilla tavoitellaan suurta yleisöä ja suuria markkinoita. Näin tietenkin Nopola Newsin hakemistollakin, mutta erittäin merkittävän markkina-alueen tulevat muodostamaan yhteisössä mukana olevat yritykset, niiden omistajat, työntekijät, ystävät, tuttavat ja monet muut unohtamatta tietenkään lukijoita ja tekijöitä. Yhteisön ostovoimasta ja tahdosta on jo nyt olemassa muutama hyvä esimerkki vaikka vasta muutama kuukausi on harjoiteltu.

Uusille mukaan tuleville yrityksille Nopola Newsin yritysesittelykortti vuoden 2008 loppuun saakka maksaa vain 175 €:a+alv. Jos yrityskortin lisäksi haluaa jollekin aihealueelle logopaikan hinta on 350 €+alv. Mukaan tulevat myös ainutlaatuiset, mutta helppokäyttöiset työkalut tarjousten, tiedotteiden ja muun yritysinformaation lisäämiseen Ostosvinkit & Tarjoukset painikkeen alta löytyvään palveluun.

Hanke käyntiin

Vuoden loppuun saakka kestävää hankketta ohjaa ohjausryhmä, johon valittiin Ossi Tamminen, Katriina Oinonen, Irma Mäkelä ja Aaro Toppinen. Keski-Suomen Liiton edustajana toimii Hilkka Laine. Ohjausryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran syyskuussa. Hankkeen työntekijänä on aloittanut kyyjärveläinen Suvi Kantonen. jolla on vankka kokemus myyntityöstä mm. Jarviradiosta.

Lisätietoja saa Mylläreiden toimitiloista osoitteesta Tuliharjuntie 5. Poikkea ihmeessä. Yhteyttä voit ottaa myös Nopola Newsin palautelomakkeella, sähköpostilla tietohanke@kyyjarvi.fi tai puhelimella 044-459 7173.