Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Merirosvot Karibianmerellä

12.2.2007 Kyypartio/Eevaliisa Hakola

Kapteeni Mustaparta ja Kalle Kierosilmä veivät 15 merirosvoalokasta laivaan ja matka alkoi.

Laivaan päästäkseen oli näytettävä hieman merirosvolta. Ja paikka laivasta irtosi vain kiiltävällä timantilla. Rohkeus oli näytettävä kaivamalla timantti erään entisen merirosvon vielä lämpimästä vatsalaukusta. Se ei tuottanut lainkaan ongelmia, niin karskeja rosvoja oli merelle lähdössä.

Laivassa odotti itse Kapteeni Mustaparta ja alokkailla alkoi varsin kova komento. Matkalle saarelle hän kertoi meille erilaisista kidutuskeinoista. Salainen kirjekäärö luetaan. Kalle Kierosilmälle purjehtiminen ei ollut oikein tuttua, ainakaaan ei tiennyt kummasta päästä laivaa ohjattiin. Enemmän oli Kallella äitiä ja vähän tuttiakin ikävä! Merellä nautittiin huikopalana juuri leikattuja sormia ja dippi oli sellaista verenpunaista... Ja kuten tiedätte laivalla voi tulla helposti merisairaaksi ja pahoinvointi voi yllättää. Niin nytkin, mutta onneksi vain yksi alokas puklasi, ja häntäkään emme heittäneet yli laidan.

Vihdoinkin oli maata näkyvissä ja sai turvallisen maankamaran jalkojen alle. Rannoilla oli kuitenkin krokotiilejä ja käärmeitä. Simpukan kuoriin oli kätkettynä jokin messengeri. Ja kuten tiedätte, kaikki rosvot eivät ole kiinnostuneita ääkkösistä. Viestistä saatiin kuitenkin selville että oikeaa avainta kultaiseen arkkuun pitäisi etsiä. Joku viisas alokas osasi heti päätellä ettei datsunin avain arkun lukkoon sopisi... Monta avainta piti koettaa, mutta viimein kaikkein pienimmällä avaimella arkun lukko aukesi.

Kallella oli tilanteeseen sopiva laulunpätkä, mutta jostain syystä se ei kuulijoihin uponnut. No mitä nyt aina sellaisista aarrearkuista sitten löytyy? Joku vanha luunpätkä merenkävijän jalasta, vanhaa espanjan rahaa ja köyttä. Aina vaan köyttä. Onneksi oli paluumatkalle edes yhdet lakut.

Apua, kello lyö pian seitsemän kertaa. Äkkiä laivaan kotimatkalle. Alokkaat tatuoidaan tietysti kyyn kuvalla ja vielä lopuksi sisaruspiiri. Tunnin aikamatka Karibialle on ohitse.

Eteisessä merirosvoalokkaat pukevat toppaa ylle kotimatkalle. Kalle jakaa ilmoittautumislappua talviretkelle Harsu 007:lle. Kuuluu hämmästynyt ääni: mitä? Tuleeks sinne Bondikin. Siistiä.