Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven työllisyystilanne pysyi samana

22.9.2009 Matti Muukkonen

Työvoimapoliittiset toimenpiteet kasvaneet vuodentakaisesta eniten maakunnassa

Elokuun lopun työllisyystilanteessa Kyyjärvi tippui ennakoidusti maakunnan kärjestä. Nyt kunta on tilastoissa kolmantena Petäjäveden ja Muuramen jälkeen. Vaikka sinänsä Kyyjärven työllisyystilanne ei heikentynyt, parani muissa kunnissa tilanne elokuussa suhteellisesti enemmän. Tämä taas oli seurausta suurimmalta osalta siitä, että muissa kunnissa elokuun aikana käynnistettiin huomattavassa määrin työvoimapoliittisia toimenpiteitä, jotka Kyyjärvellä ovat olleet jo käynnissä.

Tämä ilmenee vertailtaessa työvoimapoliittisten toimenpiteiden kasvua vuodentakaisesta. Verrattuna vuoden 2008 elokuun loppuun työvoimapoliittisten toimenpiteiden määrä Kyyjärvellä oli kasvanut 78 %:a, joka on selvästi maakunnan suurin. Toinen selittävä tekijä muiden kuntien työttömyyden Kyyjärveä suurempaan laskuun on ollut opintojen alkaminen eri oppilaitoksissa. Koska Kyyjärvellä nuorten osuus on todella pieni ja kesätyöllisyys heidän osaltaan oli melko hyvä, ei elokuun loppu muuttanut tilannetta samalla tavalla kuin niissä kunnissa, joissa kesätyöttömyyttä oli enemmän.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan näyttäisi kuitenkin siltä, että lähestyttäessä talvea muissa kunnissa työttömyys tulee taantuman jälkitautina kasvamaan. Sen sijaan Kyyjärvellä tilanteen pitäisi alkaa parantua selvästi, vaikka lähiviikkoina vielä väliaikaisia lomautuksia on tulossa. ”Uskon edelleen siihen, että ensi keväänä työttömyysasteemme tipahtaa merkittävästi toimenpiteidemme ja paikkakunnalle saatujen tilausten vuoksi”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.