EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Kyky-Betset vs. Kajaanin Nmky

18.2.2006 Matti Försti

Myllärinä Kristjan Kais ja näppäimistön takana Matti Försti

Tästä jatkaa Matti. No niin tervetuloa Kyyjärven ylä-asteelle, jossa on juuri alkanut miesten ykkössarjan jatkosarjan lentopallo ottelu Kyky-Betset Kajaanin NMKY. Tilanne 5-4 vierailijoille. Ottelu on mielenkiintoinen kajaanilaiset tarvitsevat kipeästi pisteitä pysyäkseen sarjassa. Kotijoukkue on sarjapaikan varmistanut ja tähtää kovasti kolmanteen tilaan. Tätä varmistamaan on Kyyjärvelle saapunut "piitsin" maailmantähti virolainen Kristijan Kais, joka parinsa Vesikin kanssa tähtää vakavasti Peginkin olympialaisiin. Tilanne Kyvylle 11-9. Hieman hermostunutta peliä puolin ja toisin.Tohtori Kaiskin hakee vielä paikkaansa. Tunnelma on salissa hieno ja kansainvälinen. Pelaahan Kyvyssä tänään kolmen eri maan kansalaisia. Oman värinsä saliin tuo ranskalainen vaihtooppilasryhmä, joka on tutustumassa kyyjärveläiseen kulttuuriin. Kaksi vilkasta miehen alkua muuten selostaa tämän otteluun nettiradion kautta Ranskaan asti. Kajaani taistelee ja kaventaa tilanteeksi 15-16. Kyky vaihtaa; Saulius pois  ja Koskela Suomesta kentälle. Kajaani tasoittaa 18-18. Kajaani vaihtaa; Heikkinen huilaamaan Seppänen kentälle. Tasan 19. Kyky vaihtaa Räihä kentälle, Kantonen huilaamaan. Kajaani johtaa 21-20. Kais nostaa Darius lyö. Tasan 23. Darius lyö vastapallosta kuin vierasta sikaa. Eräpallo kyvylle. Lampela ottaa Heikkisen lyönnin puhelinkoppiin. Erä kotijoukkueelle 25-23. Erä oli hyvää puolustuspeliä molemmin puolin. Erä ratkesi Kyvyn parempaan vastaanottopeliin, jossa Tohtori Kais osoitti taitonsa.

Toinen erä: Tasaista on 4-4.Hänninen pyörittää :Kajaani johtaa 7-4.Kais pommittaa . Kyky tasoittaa tasan kahdeksaan. Viron "poika" lämpiää Kyky siirtyy 10-8 johtoon. Darius jujuttaa tilanteeksi 12-9. Kajaanin aikalisä 9-13. Saulius lämpiää. Käsi käy 16-13 Kyvylle. Kyky vaihtaa Koskela kentälle, Mäkelä huilille.18-16 Kyvylle. Kais otetaan kiinni. Kajaani tasoittaa tasan 19. Henkka puolustaa hienosti. Kyky siirtyy johtoon numeroin 21-20. Kyvyn torjunta pitää ensimmainen eräpallo Kyvylle. Erä Kyvylle 25-20. Molemmat joukkueet puolustivat hienosti. Suurin ero oli verkkopelissä. Kyvyltä löytyi ratkaisijoita, joka lähtöön. Myös Kyvyn vastaanotto on antanut Henkalle paremmat lähtökohdat pelin pyörittämiseen kuin virkavali Teo Hänninen on saanut.

Kolmas erä: Kajaani vaihtanut passaria. Peliä pyörittää nyt Timo Ahtiainen. Kyvyn torjunta pitää Jukka Mäkelän johdolla 3-1 Kyky-Betsetille. Myös Mäkelän syöttö kulkee; Jukan pahojen syöttöjen siivittämänä Kyky johtaa 7-2. Hänninen kentälle; heti onnistunut juju. 7-3 Kyvylle. Hännisen tulo piristänyt selvästi Kajaanin peliä. Kajaani kaventaa tilanteeksi 6-8 Karppinen syöttää pommeja: Kajaani tasoittaa 10-10.Darius puolustaa, Henkka torjuu tilanteeksi 12-10. Kaisin mahtava rajalyönti :Kyky johtaa 18-16. Namikan Pulkkinen vetää mahtavan vaparin. Namika taistelee 17-18. Kajaani tasoittaa. Kyky lepsutttelee. Kyky ottaa aikalisän tillanne 20-22. Kajaani taistelee 23-21. Kyky vaihtaa kentälle Räihän, sivuun Kantonen. Erä vierailijoille 25-21. Kyky lopetti pelaamisen ja tulos on tässä.

Neljäs erä. Tasaisesti on alkanut Kyky johtaa 3-2. Kantosen mahtava pateri Henkan hyvästä passista. Kyky johtaa 7-4. Dariuksen ässäsyöttö. Kyky vie erää numeroin 9-5. Namikan aikalisä tilanteessa 5-10. Kais torjuu tilanteeksi 12-6. Kaisin ensimmäinen vastaanottovirhe. Namika kaventaa 11-13. Kolehmaisen hieno takapateri 12-14. Kajaanin aikalisä tilanteessa 15-18. Kais hurmiossa; käsi käy 20-15. Saulus tykittää 22-18 betonimiehille. Erä Kyvylle 25-20 kotijoukkueelle ja samalla koko ottelu 3-1 isännille.

Peli ratkesi Kyvyn parempaan verkkopeliin. Niin itärajan takaa saapuneet miehet kuin omatkin pystyivät pommittamaan tehokkaammin kuin kajaanilaiset. Tohtori Kais pääsi ottelun kuluessa myös vauhtiin ja näytti mikä mies on. Myös passari Henkka käytti miehiään monipuolisesti.

Huomenna homma jatkuu kun ex-kyyyjärveläinen Markku Luoma-aho tuo joukkonsa Kyyjärvelle.