Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Veteraanikirjan luovutus

24.11.2008 Olavi Vallivaara

Kyyjärven Sotaveteraanijärjestön puolesta luovuttivat Yrjö Peuranen ja Kalevi Koskinen Kyyjärven Seurakunnalle kirjan "Veteranit Kirkkotiellä".

Suomen Sotaveteraanien hengellinen toimikunta on koonnut kirjan, jossa on kirjoitettu muistiin kokemuksia ja arvioita kristillisen uskon asemasta ja merkityksestä veteraanien elämässä rintama oloissa sodan aikana ja sotien jälkeen. Kirjassa tuodaan esille, kuinka veteraanit ovat hakeutuneet kirkkotielle muuta aikuista miesväkeä ahkerammin ja tämä henkinen perintö halutaan välittää tulevillekin polville. Veteraanisukupolven arvoja olivat: koti, uskonto ja isänmaa. Opetusneuvos Pentti Tapio tiivistää veteraanien sotakokemukset näin: "Me sanomme:Pelastuimme, kun Jumala varjeli ja kaveria ei jätetty."
Suomen Sotaveteraaniliitto ry on kustantanut kirjan ja lahjoittanut kolme kappaletta Kyyjärvelle. Seurakunnan lisäksi kirja luovutetaan Kyyjärven kunnan kirjastoon, jossa kaikki halukkaat voivat sitä lukea. Seurakunnan puolesta kirjan vastaanotti khra Olavi Vallivaara. Kirja on mieluinen. Seurakunnalla ja veteraaneilla on pitkät perinteet myös Kyyjärvellä ja yhäkin halutaan vaalia hengellisen elämän merkitystä vielä jäljellä oleville veteraaneille.