Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kirkon kulmilta

21.9.2011 Olavi Vallivaara

Syksy on kaunista aikaa. Olemme saaneet nauttia kauniista ruskasta, joskin puheenaiheet ovat olleet enemmän sateitten runsaudessa. Eikä syyttä!

29.9. on vanha "Mikkelinpäivä," Nykyisin sitä kirkollisena juhlana vietetään lähinnä oleva pyhäpäivä. Mikkelinpäivä saa nimensä ylienkeli Mikaelista. Me muistelemme Mikkelinpäivänä enkeleitä. Enkelit ovat Jumalan luomia näkymättömiä palvelijoita. Mikkelinpäivä on ollut maaseutuyhteisössä merkittävä jokasyksyinen  virstanpylväs. Mikkeliin mennessä tuli olla sato korjattuna. "Viljat aittanlaarissa, perunat ja nauriit kellarissa."  Sadonkorjuun kiitosjuhlaa vietämme Kyyjärvellä mikkelinä 2.10.klo10 alkaen. Järjestelyistä vastaavat Kyyjärven maataloustuottajat sekä maa-ja kotitalousnaiset. Viljankorjuu ei tänä syksynä ole ollut näillä alueilla helppoa, mutta siltikin on aihetta meillä kaikilla ihmisillä kiitokseen. Syysloma tuo kevennystä syksyn harmauteen ainakin kouluväelle ja miksei meille muillekin välillisesti. Lokakuun 23 päivä juhlimme kirkossa tänä vuonna 70 ja 75 vuotta täyttäviä ja viimeisenä lokakuun sunnuntaina 30.10. Hokkalan ja Vehkaperän kyläläiset palvelevat meitä iltakirkossa.

Myöhäissyksyn suuri juhla on lauantaina 5.11. vietettävä "Pyhäinpäivä".  Kaunistelemme hautoja, viemme kynttilöitä ja muistelemme meille tärkeitä poisnukkuneita läheisiä.

Syksyn synkistä hetkistä puhutaan runoissa ja lauluissa. Luonto riisutaan, kesäkukkaset ovat lakastuneet ja lehdet putoavat. Hetkeä ennen kuolemaa syksy antaa hienon väriloiston. Ihmiselämääkin kuvataan usein vuodenaikojen mukaan. Me iäkkäämmät ihmiset, eilispäivän nuoret, olemme syksyn ajassa. Syksy ei ole vain synkkyyttä, ikävää ja valotonta aikaa. Kaikkiin asioihin on puettu oma kauneus. Karu luonto puhuttelee ihmistä myös kauneudellaan. Kannatta katsella avoimin silmin ja mielin. Jumalan antamat päivät ovat kauniita niin nuorelle kuin vanhalle. Enkelitkin ovat olemassa, vaikka emme näe. Joskus enkeli voi yllättää toisen ihmisen kautta, aavistamatta. Taivaan Isä yllättää jatkuvasti. Oletko muuten huomannut?  Hänen seurassaan on mielenkiintoista ja turvallista olla.

Siunattua syksyä !  toivottaa  Nopolan pappi