Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kaloja narraamassa

26.3.2011 Nopolan koulu/ E. Autio ja E. Pölkki

Aurinkoisena kevätaamuna Nopolan koulun eskarit ja eput tärisivät iloisen jännittyneinä ja suuntasivat tassunsa kohti sataman rantaa.

Tarkoituksena oli viettää aamupäivä yhdessä pilkkien ja retkeillen. Osalla lapsista jännitystä lisäsi ihka ensimmäinen pilkkikokemus. Miten pilkkiminen tapahtuu ja mihin toukka pujotetaan ja missä ne kalat oikein luuraavat? Toiset taas olivat jo kalastuskonkareita ja pilkkivehkeet löytyivät repusta nopeasti sujahtaen saman tien veden alle. Hurjan suuren kalansaaliin odotus sai alkaa.

Mikäpä meidän oli kaloja odotellessa, kun innokkaat huoltojoukot olivat saapuneet järvelle jo aamuvarhaisella kairaamaan ja nuotiota sytyttelemään lasten iloksi. Huoltojoukoista löytyi pappoja, isiä, äitejä ja pikkusisaruksiakin. Erityiskiitos vielä ahkerasta auttamisesta. Pilkkisiimojen solmut aukesivat nopeasti taitavissa käsissä ja nuotio pysyi koko ajan sopivan lämpöisenä. Taisivat huoltajat nauttia retkestä yhtä paljon kuin lapset ja me koulun aikuisetkin.


Niin…siitä kalansaaliista! Saalis oli upea ja niin monen säteilevän silmäparin ihastelema! Kaloja onnistuivat saalistamaan ainakin eskarin Mette P. ja Viljami. Eputkin ihastelivat melkein ikiomaa kalaansa, jonka lapsille kalansaaliina lahjoitti Eveliinan pappa.

Pilkkimisen lomassa nautittiin nuotion tuoksusta makkaroita paistaen ja omia eväsleipiä mutustellen. Koululle palattua jaksettiin yhä uudelleen ihastella kaloja ja ihmetellä, miten kouluruokanakin sattui juuri sinä päivänä olemaan kalakeittoa. Ettei vain olisi olleet meidän narraamia kaloja koulun sopassa?

Tässä vielä eskareiden mietteitä kalaretkestä:

Ensin aamulla vietiin reppuvihkot pöydälle ja tyhjennettiin reput. Reppuihin laitettiin pillimehut ja eväsleivät ja sitten lähdettiin kohti satamaa.
- Viljami, Mette L., Saana ja Linnea

Me ongittiin ja syötiin eväitä ja paistettiin makkaraa. Saatiin yhteensä 5 kalaa eskareilta ja epuilta.
- Noora A., Arttu, Eerika, Laura ja Maija

Me tultiin koululle ja syötiin kalakeittoa. Matkalla tuli koira vastaan. Kaadettiin kalat paperille pöydälle ja sitten otettiin kuvia kaloista.
- Johannes, Noora K. ja Mette P.

Ps. Kiitos PalettiSportille toukkien lahjoituksesta.