Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Puheensorinaa siellä ja täällä

Viime sunnuntaina 23.10. vietettiin helluntaiseurakunnassa naistenpäivää. Ja iloisia naamojahan sitä heti aamutuimaan tuli vastaan. Jokaisella oli pienoinen odotus päällä. Eikä vetoporukkakan tainnut ihan varmuudella tietää, mitä päivä tullessaan toisi, mutta kivastihan se meni.


Seurakunta jatkaa entisellä veroprosentillaNainen ja elämisen haasteetHannu Rädyn vierailu Kyyjärven VapaaseurakunnassaSadonkorjuun kiitosjuhlaSaarijärven seutukunta kiinnostaaYhdessä tutkimaanEläkeliiton juhlapyhäSeurakunnan tulevausuudesta keskusteltiinMikkelinpäivä on ensi pyhänä 2.10.

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seurakunnan tulevausuudesta keskusteltiin

Olavi Vallivaara

Pienten seurakuntien tulevaisuus näyttää synkältä - kappeliseurakunnasta ratkaisuko?

Saarijärven-Viitasaaren seutukuntien seurakuntien yhteistyöprojektin vetäjä lääninrovasti Olavi Vuori Saarijärveltä esitteli yhteistyöprojektin tuloksia ja tulevaisuuden näkymiä. Erityisesti hän esitteli kappeliseurakuntamallia. Kirkkoon oli torstai-iltana 29.9. kokoontunut  reilut 40 henkilöä keskustelemaan seurakunnan tulevaisuuden näkymistä. Parhaimmaksi vaihtoehdoksi nähtiin koko Saarijärven seutukunnan seurakunnista muodostettava seurakunta. Kyyjärvi olisi yksi kuudesta kappeliseurakunnasta. Kappeliseurakunnalla olisi oma kappelineuvosto, oma pappi ja muut työntekijät. Seurakunta olisi toiminnallisesti itsenäinen,mutta talous ja hallinto olisi yhteistä.Palvelut voitaisiin tällä turvata.

Kirkon ja samoin kuntien piirissä on jouduttu uuteen tilanteeseen,kun väki vähenee, verotulot pienenee ja keskushallinnon vara avustaa on vähentynyt. Kyyjärven seurakunnan väkimäärä oli vuoden vaihteessa 1528 ja tämän vuoden syyskuussa oli jälleen miinusta 51 henkilöä. Enemmän kuolee kuin syntyy ja enemmän muuttaa pois Kyyjärveltä kuin tänne tulee.