Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Black day for citizen journalism

20.9.2007 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

World Summit Award Head Office julkisti tänään vuoden 2007 WSA-kilpailun tulokset.

Sikäli mikäli otsikko on edes suurinpiirtein oikein, voi arvata ettei Nopola News pärjännyt e-Inclusion kategoriassa maailmalla. Ei tosin muutkaan mukana olleet suomalaiset kilpailuehdotukset muissa sarjoissa. Hyvin menestyivät sitä vastoin kilpailutyöt niistä maista, joista tuomarit olivat kotoisin. Tuota kommenttia ei malta olla laittamatta :)

E-Inclusion kategorian voittajat ovat :

  • Vision: for Blind - Kuwait
  • Digital Inclusion for Communities in Bwindi Impenetrable National Park, a UNESCO World Heritage Site - Uganda
  • Higher Education Admission center - Oman
  • Infoblago.ru - Russian Federation
  • Telecenters of Information and Business - Brazil

Nettiosoitteita ei suoraan löydy, mutta Googlella varmaan löytyy lisätietoja siitä mitä voittajien kilpailutyöt pitävät sisällään.
World Summit Award 2007 Winners eli muiden kategorioiden voittajat löytyvät http://www.wsis-award.org/ osoitteesta.

Yhteisöllisestä tiedontuottamisesta, käyttäjien luomista sisällöistä jne. puhutaan nykyään paljon maailmalla ja oli puhuttu myös Kroatiassa Jak Bouman's blogin mukaan (hakusanalla citizen journalism), mutta Suomen pioneerin Nopola Newsin ideat eivät kantaneet perille saakka. Syyskuun kävijätilastot kuitenkin osoittavat, että kävijöitä on ollut runsaasti mitä ihmeellisimmistä maista. Tietoisuus on siis levinnyt. 

Eihän tuonne Venetsiaan olisi kukaan marraskuussa joutanutkaan, kun vihdoin eilen saatiin ensimmäinen suora netti-TV lähetys linjoille. Kyky-Betsetin ja Vaasan Kiiston välistä Suomen Cupin lentopallo-ottelun testilähetystä seurasi jo 21 katsojaa. Testiähän se kaikki oli, mutta kuten Kasen miehet ja Nopolan porukka innostuneina totesivat:  Tästä on hyvä jatkaa!!!