Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kynttilähartaudessa laulettiin, naurettiin ja kisailtiin!

16.3.2012 Riitta Kytölä/Kyyjärven seurakunta

Kynttilähartautta vietettiin Kyyjärven Satamassa torstai-iltana huomattavasti helpommissa sääolosuhteissa kuin vuosi sitten. Edellipäivien kylmä tuulikin oli huomattavsti menettänuyt purevuuttaan, vaikka sen verran kyllä tuuli vieläkin, että kynttilöitä oli vaikea saada syttymään ja ennen kaikkea liekkiä pysymään palamassa!

Tämän sai tuta jokainen, joka yritti sytyttää omaa kynttiläänsä kaikkien iloksi alueelle, mutta ennen kaikkea kynttiläviestin osallistujat, joiden piti kuljettaa palavaa kynttilää määrätty matka suojaten liekkiä vain vartalollaan, ei käsillään. Yllättvän hyvin se sujuikin, vaikka vaikeuksiakin oli. Yrittäjien viestinviejä taisi joutua jonkin paikallisen trombin keskelle, kun kynttilää ei yhdessä kohtaa meinannut saada syttymään ei sitten millään! Mutta rauhallisuudella ja taidolla se viimein syttyi ja Yrittäjätkin pääsivät kunniakkaasti maaliin tullen kolmanneksi! 

Kaikkiaan kolme viidestä haastetusta joukkueesta ottivat haasteen vastaan. Tiukassa kilpailussa voiton vei MLL joukkueella Tanja Peltola, Anna-Maria Noponen ja Tanja Kyrönlahti. Toiseksi tuli seurakunnan luottamushenkilöt (Taisto Lahtinen, Hannele Lampila ja Arvo Ulvo) ja kolmanneksi Kyyjärven Yrittäjät (Lasse Sauramäki, Tuula Lillvis ja Lauri Lahtinen). Kaikki joukkueet pääsivät siis palkintosijoille ja palkittiin muhkeilla palkinnoilla. Tosin Yrittäjien edustaja harmitteli, ettei tullut suurennuslasia mukaan..Olisi nähnyt palkinnon paremmin! (-Tietenkin palkinnot alemmalla palkintopallilla ovat pienemmät kuin ylemmällä.)

Toisessa kilvassa ei tarvinnut liikkua mihinkään, sai seisoa ihan paikallaan -tosin vain yhdellä jalalla! Tähän kailpailuun otettiin yleisön joukosta Sisko Pillikko, Eliisa Löytönen, Hannele Lampila, Jorma Saarinen, Vesa Lampila ja Jarmo Lautanen.Voittajaksi selviytyi Eliisa Löytönen.

Ennen ja jälkeen kilpailujen laulettiin yhteislauluja ja kuultiin asiaa Yhteisvastuukeräyksestä Erik Holmbergin kertomana. Elämä on arvaamatonta ja raja auttajan ja autettavan välillä on häilyvä. Olosuhteet voivat muuttua niin, että roolit ovatkin huomenna toisin päin. Yhteisvastuukeräys torjuu täällä Suomessa ylivelkaantumista ja Ugandassa tukee pienrahoitustoimintaa.

Hiljennyimme Olavi Vallivaaran pitämään hartauteen. Tiesitkö, ettei Raamatun vuoden 1992 käännöksessä puhuta missään kynttilästä? Sen sijaan Vanha Biblia tuntee kynttilä-sanan. Tässä kohtaa uusi käännös on oikeampi, sillä kynttilää ei tuohon aikaan vielä tunnettu. 

Hartauden jälkeen lauloimme taas ja arvoimme aika kasan palkintoja arpojen ostajien kesken. Kaiken aikaa syötiin hyviä makkaroita (kiitos Kalliojärven Jarmo!), juotiin kahvia ja mehua sekä syötiin voisilmäpullia!

Illan hämärtyessä palavat kynttilät ja nuotio pääsivät oikeuksiinsa ja loivat mukavaa tunnelmaa. Yhdyimme iltavirteen: "Nyt ihmettelen tässä, näin, Herra elämässä lastasi talutat: suot armolahjojasi ja hoidat sanallasi ja joka päivä armahdat."

Kohtuullisista sääolosuhteista huolimatta väkimäärä vähentyi viime vuodesta. Kyyjärviset vaativat näköjään haasteita ja vaikeita sääolosuhteita - liian helpot olot eivät houkuta! Mutta oli meitä ihan mukavasti siellä -kaikilla oli kaveri! 

Kiitos vielä kaikille mukana olleille ja palkintoja lahjoittaneille! Kiitos Korjaamo Uusisalolle ja Kyyjärven Osuuspankille! Ja kiitos kaikille joukkueille rehdistä kilvasta. Kaikki dopingnäytteet olivat puhtaita!