Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Syksyisiä tunnelmia päivähoidossa

2.11.2011 Marika Huhtanen / Päivähoito

Syksyn aikana päivähoidossa on puuhailtu monenlaisia asioita. Erilaiset teemat on yhdistyneet luontevasti vuodenajan mukaan. Terveyttä on käsitelty monipuolisesti ja vierailijoita on käynyt piristämässä arkea. Välillä on tehty savitöitä ja seurattu pöytäteatteriesitystä.

 

 

Päivähoito on lähtenyt mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnoimaan SAPERE- hankkeeseen. Sen myötä päivähoidon piirissä olevat lapset pääsevät tutustumaan eri aistien avulla kokkailun saloihin. Lapset saavat haistella, maistella, tunnustella ja valmistaa itse erilaisia juttuja. Näin lapset saavat monipuolisen ja kokonaisvaltaisen käsityksen ruoka-asioista. Hankkeen avulla pyritään ehkäisemään ruokailuun liittyvien pulmien, kuten ennakkoluulojen syntymistä ja lisääntymistä. Sairaanhoitopiiri on kustantanut erilaisia keittiövälineitä Muksulan ja Peukaloisen lasten käyttöön. Välineet ovat olleet ahkerassa käytössä ja lapset ovat  olleet innolla mukana toiminnassa. Muksulassa kokkikerho kokoontuu lähes joka viikko ja kerhossa leivotaan ja valmistetaan erilaisia arjen herkkuja.

Terveysviikolla olli monenlaista terveyteen liittyvää asiaa. Terveellisen ruoan merkityksestä siirryimme ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Saimme vieraaksemme terveydenhoitajan ja hammashoitajan. Lapset saivat harjoitella hampaiden oikeaoppista pesemistä ja kuuntelivatpa monet stetoskoopilla sydämen sykettäkin.

Nalleviikko oli täynnä nallemaista puuhaa. Lapset toivat nallejaan nallesairaalaan hoidettavaksi ja välillä tehtiin savitöistä nallet. Loppuviikolla oli vielä pöytäteatteriesityksenä Kultakutri ja kolme karhua. Taisi pienempiä vähän jännittää.

Kesäajan päättyessä hiippailemme kohti talvea ja jäämme odottelemaan jännittäviä pikkujouluaikoja...