Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tohtorin kynästä!

Vaikka eläkkeelle jäätyäni päätin vetäytyä sivuun kaikesta mikä häiritsee kalastusta ja marjan- ja sienenpoimintaamme,..


Kyllä olis kirveellä töitäUusia neuvoksia Kuusniemelle?

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Kyllä olis kirveellä töitä

4.11.2007 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumisia

Jo on aikoihin eletty Kuusniemellä, puuskahtaisi edesmennyt anoppini tässä yhteydessä!

Ei oltu  Laten kanssa uskoa silmiämme, kun luettiin lehdestä että Armas Hakkaraisesta meinataan leipoo kunnallisneuvos, ja vielä kunnan veronmaksajien rahoilla!
 
Millähän ihmeen ansioilla, mä vaan kysyn?
 
Meidän Late joka koittaa aina aatella ihmisistä pelkkää hyvää, jopa Hakkaraisistakin, arveli että jospa Armakselle periytyivät myöskin veljensä Urmaksen kunnallispolitiikassa hankitut ansiot. Eli Late laskeskeli, että kun veljesten ansiot täräytetään yhteen pakettiin, ja niistä vähennetään ne monet tyrimiset ja omaan pussiin pelaamiset, joita ollaan saatu nähdä niin että tympii, niin voisihan siinä jotain ansioo jäädä viivan allekin. Mutta ei siitä vähästä tartte ruveta elämöitteen ja neuvoksen titteliä makseleen kuntalaisten verorahoilla. Mulle ja Latelekin tuli mätkäytystä toissa kesän tanssilavatouhusta, vaikka tulos oli plus miinus nolla. Mä voin vilauttaa kirjanpitoo, jos ei joku usko! Ei tarttenu sentään maksaa, kun Pohdon Suvi neuvo tekeen suullisen oikasuvaatimuksen. Mä marssin itte persoonakohtasesti verotoimistoon ja annoin tulla tuutin täyreltä! Mulla on kantava ääni kun sille päälle satun, ja johan hommat oikes. No, se juttu ei oikeestaan kuulu tähän, mutta en malttanu kun niin sapettaa, ja sen vielä sanon että verotoimisto joutu maksun puolelle.

Late sano ittekin, että jos sillä periaattella ruvettas  arvonimiä jakeleen, niin yhtä hyvin hänen ja Hillevin ansiot seurakunnan touhuissa voitais laskea päräyttää yhteen, eikä taatusti jäätäs jälkeen Hakkaraisen veljesten saavutuksista. Hillevi oli sentään kaksikymmentä kolme vuotta kirkkoneuvostossa, jopa pari kautta sen puheenjohtajanakin ja meidän Late on ollut nyt kolme vuotta suntiona. Niin että ei olis yhtään liikaa pyydetty, jos Latesta tehtäs seurakuntamestari. Eikä maksas paljon, sen verran vaan mitä Latelle tarttis nostaa palkkaa, joka sivumennen sanoen onkin törkeen huono vaikka sivutoimi onkin.

Sitten tämä toinen arvonimiehdotus! Piiparisesta saa mun ja Laten mielestä tehrä musiikkineuvoksen, ja jos Hillevi eläs niin sekin saattas olla asiassa kallellaan johonkin suuntaan. Seurakuntaelämä ja kirkonmenot oli Hilleville aina kaikki kaikessa, ja Late kerto sen sanoneen monta kertaa kirkosta palattuaan, että Piiparinen soittaa urkuja kuin enkeli, vaikka välillä horjahteleekin raittiuren kapeella polulla. Onhan rovasti Pohtokin usein sanonu, että elämän polku on joskus liukas, joten ei pidä mennä heti tuomittemaan jos lähimmäisen virsu joskus lipsahtaa. No toi virsu oli mun oma lipsahdus, mutta olkoon nyt siinä kun ei tässä koiteta itteemme kummallisempia ihmisiä olla muutenkaan.

Niin että paukaskaa Piiparisesta vaan musiikkineuvos, ja Hakkaraisesta ei neuvosta ollenkaan, paitti oloneuvos jos se älyää joskus  luopua kunnalliselämästä.
 
Että tallasta mieltä on Paula Jortikka, suntion aviosiippa eikä mikään avioriippa Kuusniemeltä!