Sämpyläsäpinät
26.3.2011 Nopolan koulu / E.PölkkiNopolan koulun kotsan luokasta leijui sämpylän tuoksu.
Nopolan koulun eskarit, eput ja toput pääsivät leipomaan sämpylöitä asiantuntevassa valvonnassa helmikuussa ja kolmoset ja neloset maaliskuussa.
Sämpylöiden teko alkoi tietenkin taikinan valmistuksella. Tällä kertaa eivät kaikki tehneet omaa taikinaa vaan taikinaleipurina toimi Eeva-Liisa Kivimäki maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukselta Jyväskylästä. Lapset pääsivät kuitenkin mukaan taikinan valmistukseen miettimällä taikinan ainesosia ja mittoja. Taikinan kohotessa tutustuttiin suomalaisiin viljalajeihin kauraan, ohraan, vehnään ja rukiiseen.
Hyvin kohonnut taikina sai kyytiä, kun lapset itse pyörittelivät omat sämpylänsä ja asettelivat ne sitten vielä hetkeksi pelille kohoamaan. Paistamisen ja sämpylöiden pussittamisen huolehtivat aikuiset, mutta sämpylöiden syömisen lapset! Kyllä itse tehty vastapaistettu sämpylä maistuikin hyvälle.
Kiitos Kyyjärven maa- ja kotitalousnaisille, että järjestitte meille säpinää koulun arkeen sämpylöiden muodossa.