Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi virittelee yhteistyötä Joensuun yliopiston kanssa

14.1.2009 Matti Muukkonen

Kyyjärven kunnan ja Joensuun yliopiston yhteistyö tuomassa korkeakouluharjoittelijoita Kyyjärvelle.

Kyyjärven kunta ja Joensuun yliopisto virittelevät suomalaisessa kuntakentässä historiallista yhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on osaltaan täyttää yliopistolaissa (4 §) yliopistoille asetettu yhteistyövelvoite ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Nyt laadittavalla ”Akateeminen kunta” sopimuksella yhteistyö keskittyy ensisijaisesti oikeustieteellisen alan opetus- ja tutkimusyhteistyöhön Kyyjärven kunnan keskushallinnon ja Joensuun yliopiston oikeustieteiden oppiaineryhmän (1.1.2010 alkaen laitos) välillä.

Yhteistyösopimukseen sisältyy tiedonvaihtoelementtejä sekä Kyyjärven kunnan sitoumus tarvittaessa toimia oikeustieteiden oppiaineryhmässä harjoitettavan empiirisen oikeustutkimuksen kohteena. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan merkittävin avaus kuitenkin on jo kunnan vuoden 2009 talousarvioon varattu 8 000 euron harjoittelijamääräraha. ”Tulemme tarjoamaan harjoittelupaikan kunnan keskushallinnosta vuosittain neljälle (4) oikeustieteiden opiskelijalle, jotka saavat yliopistolta harjoittelutuen”, toteaa itsekin oikeustieteiden oppiaineryhmässä koulutuksensa saanut ja ennen nykyistä tehtävää työskennellyt hallintotieteiden lisensiaatti Muukkonen.

”Akateeminen kunta” yhteistyösopimus on Kyyjärven kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina 19.1.2009. Joensuun yliopiston osalta oikeustieteiden esimies, ympäristöoikeuden professori Tapio Määttä on jo antanut sopimukselle siunauksensa ja tarkoituksena on, että yliopiston rehtori Perttu Vartiainen käsittelee asian lähiaikoina.

Kyyjärvi on keskisuomalainen n. 1550 asukkaan kunta. Joensuun yliopiston oikeustieteiden oppiaineryhmä sen sijaan on vuonna 1998 perustettu ”juridiikan erikoisaloille pätevöittävää yhteiskuntatieteellisen alan lakiasiantuntijakoulutusta” antava tutkimus- ja koulutusyksikkö, jossa on mahdollista suorittaa hallintotieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnot 17 eri oikeudellisessa, filosofisessa tai monitieteisessä pääaineessa. Tutkimusyksikössä työskentelee mm. sosiaali- ja koulutusoikeuden professorina tohtori Pentti Arajärvi.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.