Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Sähkönjakelun toimitusvarmuus paranee Kyyjärvellä

3.10.2007 Erkki Sorsamäki

Sähkönsyötön jakelulinja ja jakamon rakentaminen parantaa sähkön laatua ja toimintavarmuutta Kyyjärvellä

Vattenfall Verkko Oy on päätynyt sähkönjakelun verkoston vikaseurantatietojen perusteella siihen, että Kyyjärvellä on tarpeen parantaa sähkönsyöttöä. Sen perusteella on käynnistetty hankesuunnitelma uuden 110 KV syöttöjohdon ja sähköaseman rakentamiseksi.

Projektipäällikkö Veijo Paasikivi Vattenfall Verkko Oy:stä (kuvassa vasemmalla) ja konsultti Antti Pitkänen (kuvassa keskellä) esittelivät  hanketta Kyyjärven kunnanvirastolla tiistaina. Uusi syöttölinja rakennetaan Alajärvi-Karstula syöttöjohdosta Ansaharjunkankaasta Kyyjärven Harsunkankaalle  Sähköasema on tyypiltään kevyt sähköasema ja se sijoitetaan Harsunkankaalle. Sähkönsyöttö sähköasemalta olemassa olevaan  verkostoon tapahtuu maakaapelein.Hanke on parhaillaan esittelyvaiheessa. Johdon sijoituksesta ja suunnittelusta on käyty neuvotteluja maanomistajien kanssa. Tavoitteena on, että hanke valmistuisi vuoden 2008 loppuun mennessä.

Alla linkit suunnitelmiin:

Sähkölinjan suunnitelmakartta (linkki)

Linjaleikkauskuva (linkki) 

Sähköaseman asemapiirros (linkki) 

Esillä keskusteluissa oli myös maanantaina Kyyjärvellä olleet ukkosen aiheittamat sähkönjakelun ongelmat. Mitä parannuksia sähkönjakeluun pitäisi tehdä jotta vältyttäisiin kohtuuttoman pitkistä sähkökatkoista? Sähkökatkoista on ollut mm yritystoiminnalle kohtuutonta haittaa.  Veijo Paasikivi lupasi viedä asiaa selvitettäksi omassa organisaatiossaan. Esillä oli myös Kyyjärven rannan läheisyydessä olevan 20 KV sähkölinjan siirtäminen ympäristön ja asutuksen kannalta parempaan paikkaan.