Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tietokone on kuin onkin mukava keksintö

23.11.2007 Irma Mäkelä

ATK-virtapäälle kurssin jatko-osio päättyi mukaviin tunnelmiin.

Karstulan Kansalaisopiston ATK-koulutus järjestettiin Kyyjärvellä Mediamyllyssä. Hyvä oli kurssilaisten huristella uudenkarheilla koneilla pitkin maailmaa. Koulutuksen kesto oli 15 oppituntia, jotka käytiin kolmen oppitunnin jaksoissa viiden viikon ajan. Opettajana toimi datanomi Virpi Tuominiemi. Virpi onkin kuluneen viikon aikana vetänyt 7 eri Kansalaisopiston kurssia, Kivijärvellä, Karstulassa ja Kyyjärvellä, kaikki senioripainotteisia, mukaan mahtui yksi laitteenkäytön ja yksi digikamerakoulutus.

Virpi opasti 12 opiskelijaa, joiden ikäjakauma oli 70 vuoden molemmin puolin. Puolet oli viime kevään "Virtapäälle" kurssille osallistuneita ja toinen puoli uusia osallistujia. Kussin alussa kerrattiin paljon entisiä opittuja asioita, sillä olihan edellisestä virtapäälle kurssista jo ehtinyt kulua reilut puoli vuotta; kertaus on opin äiti.

Kurssilla opeteltiin sähköpostin laajempaa käyttöä esim. liitetiedostojen lähettämistä, tiedon hakemista internetistä, pankkiasioiden hoitoa netin kautta, välimuistin tyhjennystä ym. Kurssin aikana opiskelijat kirjoittivat myös omaa päiväkirjaa.
Virpin mukaan kovin paljon asioita ei kannata näin lyhyen kurssin aikana ottaa esille. Parempi on, että oppii yhden asian kunnolla kuin sadasta asiasta pintahipaisun.

"Mukava on oppia uutta. vaikeutena oli vaan erilainen kone ja ohjelmat kuin kotona" Salme Tanskanen kertoi opiskelutunnelmistaan. "Paras tapa olisi kuljettaa omaa konettaan mukana, niinkuin kolme kertaa kurssin aikaan teinkin" Salme jatkoi.

Kysyin kurssilaisilta, mitä uutta tai mitä muutoksia Nopola Newsiin pitäisi tehdä. Nopola Newsiä kehuttiin hyväksi tiedonvälittäjäksi, sillä on jokaiselle jotain annettavaa ja kaikki sitä ovat lukeneet. Blogi saisi olla ärhäkämpi, pitäisi kuulema "sohaista oikein kunnolla muurahaispesää", jotta juttu siellä luistaisi.

Kurssin päätteeksi oli tarjolla torttukahvit ja Annikki Kujala lausui oman runonsa. Hieno päätös tälle kurssille.