Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Eero Peuranen viime lepoon

Eero Kalevi Peuranen siunattiin lauantaina 22.10.2011 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen vietettiin muistotilaisuutta seurakuntasalissa.


Mirja Oikari saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Mirja Oikari saateltiin haudan lepoon

8.10.2011 Olavi Vallivaara

Mirja Kaarina Oikari siunattiin lauantaina 8.10.2011 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.

Mirja Kaarina Oikari syntyi 16.12.1924 Kyyjärven Lautakankaalla Helmi ja Eino Mäntysen vanhimpana tyttärenä. Hänen ollessa kolmivuotias isä Eino lähti töihin Australiaan muutamaksi vuodeksi. Mirja varttui Lautakankaalla ja perheeseen myöhemmin syntyi sisko ja kaksoisveljet. Mirjan kaksospuoli Marja kuoli muutaman päivän ikäisenä. Hän kävi kansakoulun ja oppi kotonaan hoitamaan karjaa, tekemään maatalon kaikkinaisia töitä niin navetassa kuin keittiössä. Sodan aikana hän antoi lottavalan ja toimi kotirintamalottana mm. tehden sankarihautajaisiin havuseppeleitä. Sodan aikaan hän tutustui Arvo Oikariin. Arvon palattua Lapin sodasta keväällä 1945 he kihlautuivat Mirjan syntymäpäivänä ja seuraavana juhannuksena oli häät Lautakankaalla. Syksyllä 1946 Mirja muutti Arvon kotitaloon Ohramäkeen. Avioliitosta syntyivät lapset: Kaarina, Onerva, Riitta, Ritva, Irma, Matti ja Jukka. Näistä pois nukkuivat jo pieninä lapsina Kaarina, Onerva ja Ritva. Ohramäessä Mirja ja Arvo viljelivät vanhaa Ohramäen sukutilaa ja hoitivat karjaa. Lehmienhoito oli Mirjalle erityisen mieluista työtä. 1950-luvun lopulla Arvo aloitti yhdessä veljensä kanssa kenttäsirkkelillä sahaamisen ja vähän myöhemmin huvilaveistämö toiminnan. Yritystoiminta laajeni ja maataloudesta luovuttiin. Vuonna 1963 Mirjan ja Arvon perhe muutti Ohramäestä Karstulaan. Arvo kehitteli koneellisen pyöröhirsisorvin ja koneellinen huvilaveistämötoiminta sai  vauhtia. Yritystoimintaa oli Karstulassa ensin omassa pihapiirissä. Myöhemmin Arvo osti poikansa Matin kanssa Oikari Sahan ja he perustivat OH-hirsi Oy:n. Mirja puoliso auttoi yritystoiminnassa olemalla toimistossa sihteerinä. Mirja rakasti lapsia. Omien lapsien vartuttua, otettiin Jyväskylästä kesälapsia hoitoon. Mirja kävi perhepäivähoitajakurssin ja toimi perhepäivähoitajana kotona kymmenen vuotta. Monille lapsille "Mimmi"-täti on jäänyt rakkaana mieleen. Mirja ja Arvo saivat elää pitkän yhteisen matkan yli 65 vuotta. He liikkuivat paljon yhdessä ja olivat kasvaneet yhteen. Heitä yhdisti lujasti yhteinen uskonvakaumus. Niin kauan kuin oli terveyttä he mielellään kävivät seuroissa. Viimeiset neljä ja puoli vuotta Mirja sairasti. Arvo puoliso piti hänestä hyvää huolta käyden sairaalassa hoitamassa ja välillä hän hoiti pitkiä aikoja omassa kodissa. Viimeiset neljä viikkoa Mirja oli sairaalassa ja nukkui pois 11.9.2011. Mirjaa jäivät kaipaamaan Arvo puoliso, lapset perheineen, lastenlapset, sisarukset, sukulaiset ja muut läheiset.

Siunauksen toimitti Kyyjärven kappelissa khra Olavi Vallivaara, kanttorina toimi Matleena Humalajoki ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa puhui kirkkoherra, Irma tytär muisteli äitiää samoin Veikko Poikonen muisteli Mirja sukulaistaan sekä Sirkka-Liisa Lahtinen lapsuudesta saakka tuttua naapuriaan ja Riitta tyttären poika muisteli mummoaan. Adressit lukivat lastenlapset ja yhdessä veisattiin tuttuja virsiä.