Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Match show (mätsäri) koirille.

15.2.2010 Elina Kotanen

Mätsäri on leikkimielinen kilpailu, joka antaa hyvän harjoittelun sekä virallisia näyttelyitä varten , että kokemusta sosiaalistumisesta koirien ja ihmisten kesken.

MATCH SHOW

Leikkimielinen koiranäyttely kaikille koirille - rotuun katsomatta

Match Show eli mätsäri on leikkimielinen koiranäyttely, jonne on tervetulleita kaikki koirat, myös monirotuiset koirat. Ainoa rajoitus on - kuten oikeissa näyttelyissä- ettei 1.1.2001 jälkeen typistetyt koirat saa osallistua. Kaikkien koirien tulee olla rokoitettuja samojen sääntöjen mukaan kuin koiranäyttelyssä eli kaikki rokoitukset oltava kunnossa vähintään 2vk ennen näyttelyä. Rokottamattomat koirat eivät pääse mukaan!

Mätsäreissä koirat on jaettu eri luokkiin. Luokkajako saattaa vaihdella. Koirat voi olla jaettu joko iän tai koon perusteella. Pennut on yleensä eroteltu aina iän mukaan. Lisäksi mätsärissä saattaa olla Junior handler ja lapsi & koira-kilpailut. Mätsärissä on aina ilmoittautuminen vain paikan päällä, sielä voit varmistaa oman luokkasi. Ilmoittautuminen päättyy yleensä, kun kehässä alkaa arvostelu eli ole ajoissa paikalla.

Mätsäriin tulee ottaa mukaan: rokotustodistus, näyttelyhihna (kevyempi hihna, joka ei ole kehässä edessä), juoma-astia ja hakanaula numerolapulle. Myös makuualunen koiralle kehää odotellessa on hyvä idea.

Kehään mennään ilmoittautumisjärjestyksessä pareittain. Tuomari tutkii koirat, juoksuttaa ja vertaa keskenään ja valitsee niistä paremmin menestyvämmän (erotellaan kahdella eri värisellä nauhalla). Kun kaikki parit on arvosteltu, niin alkaa ns. kilpailuluokat. Yleensä ensin tulee kehään kaikki "toiseksi" parissaan sijoittuneet, joista tuomari sijoittaa 3-5 koiraa paremmuusjärjestykseen. Samalla tavalla valitaan parien voittaneista koirista luokan parhaat. Luokka voittajat molemmista kilpaluokista menevät BIS-kehään (Best in show=Näyttelyn paras koira), mikä on aivan mätsärin lopussa. BIS-kehässä voi parikilpailussa toiseksi sijoittunut voittaa toisen luokan ensimmäiseksi sijoittuneen eli toinen sija pari kilpailussa ei välttämättä ole huono.

Mätsärissä tuomari ei vertaa koiria rotumääritelmiin vaan arvostelu perusteita yleensä on: koiran kunto, luonne, yhteistyö ohjaajan kanssa jne. Nämä vaihtelevat kovastikin tuomareiden kesken, mitään virallista ohjetta ei ole. Eli välttämättä erinomaiset rotunsa edustajat, jotka niittävät mainetta ja kunniaa virallisissa näyttelyissä, eivät ole mätsärissä niitä voittajia.

Mätsäri on oiva mahdollisuus harjoitella virallista näyttelyä varten tai hyvä ja edullinen mahdollisuus harrastaa koiranäyttelyitä - leikkimielellä. Mätsärissä tapaat myös monenlaisia koiria -rotuun katsomatta. Ensikertalaista opastetaan ja pienet virheet annetaan anteeksi.

Match show järjestetään Kyyjärven leirintäalueella 18.7.2010 Klo: 14.00