Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi luovuttamassa NopolaNewsin mediamylläreille

9.3.2010 Matti Muukkonen

Kunnanhallitus päättää asiasta maanantaina

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että kunta luovuttaisi vastikkeetta NopolaNews.fi -verkkoportaalia koskevan järjestelmän ja siihen liittyvät immateriaalioikeuden Kyyjärven Mediamyllärit ry:lle, joka käytännössä on vastannut portaalin kehittämisestä sen historian ajan. Muukkosen mukaan asia on tullut ajankohtaiseksi, kun mediamylläreiden mainosmyyntisopimus kunnan kanssa on päättymässä.

”Ratkaisu perustuu työ- ja elinkeinotoimessa tekemäämme valmisteluun ja ehdotuksiin, joista myllärit ovat saaneet valita sopivimman toimintamallin. Poissuljettua ei kuitenkaan ole se, että kunta palaisi jossain vaiheessa tiiviimpään yhteistyöhön Nopolanewsin kanssa jos tulevaisuudessa portaalilla on tarvetta esimerkiksi pääomasijoitukselle mahdollisesti perustettavaan yhtiöön”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa kehittäminen ja siihen liittyvät omistusratkaisut ovat kuitenkin sitten Kyyjärven Mediamyllärit ry:n päätäntävallassa.

Muukkosen mukaan nyt tapahtuva luovutus on yksi loistava esimerkki siitä kuinka kuntien tulisi tulevaisuudessa toimia. ”Kuntien tulisi olla liikkeelle panijoita ja tehdä ns. exit siinä vaiheessa kun toiminta alkaa kantaa. Tästä toimintatavasta kunnassa on ollut aiemminkin positiivisia kokemuksia esimerkiksi Kyyjärven Shell-projektin osalta”, Muukkonen tuo esiin. Hänen mukaansa myös Kyyjärven Paletin, Kyyjärven liikekeskuksen ja Kyyjärven Vuokra-asuntojen osalta kunnan tulee lähiaikoina tehdä vähintäänkin osittaisia exit-ratkaisuja. ”Ei meidän tehtävämme ole pitkäaikaisesti toimia oman toimintakenttämme ulkopuolella, mutta liikkeelle asioita voimme olla laittamassa”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.