Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Perusopetuksen johtokunnan päätöksiä

Perusopetuksen johtokunta/LJ

12.5.2009

   
Johtokunta perehtyi koulun hyvinvointikyselyn tuloksiin ja otti esille kehittämistä vaativina asioina välituntitoiminnan edistämisen, välineiden hankinnan välituntitoimintaan, kiipeilytelineen tai vastaavan hankkimisen  koulun pihaan, urheilukentän käyttämisen liikkumiseen/pelaamiseen.  Ensi syksynä kokeillaan alakoululla kahden pitemmän välitunnin pitämistä päivittäin.  Pitkällä välitunnilla olisi mahdollisuus pelaamiseen ja muuhun tekemiseen ulkona. 
 
Johtokunta keskusteli myös lv. 2009-2010 suunnitelmista.  Koululla voisi olla erikseen alakoulun ja yläkoulun yhteinen vanhempainilta syksyllä 2009.  Vanhempainillassa voisi olla alustuksia esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja vanhemmuudesta.  Vanhempainillan ryhmäkeskusteluiden teemoja voisivat olla netti ja TV, läksyt, vanhemmuus ja  kotitehtävät.  Oppilaiden, luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteisiä keskustelutilaisuuksia voisi olla aika ajoin.
 
Keskusteltiin oppilaiden poissaolojen valvonnasta ja merkitsemisestä poissaolokirjaan.  
 
Yläkoululla on turvapäivä 28.5.2009 klo 9..00-15.00.  Turvapäivässä on erilaisia tehtäväpisteitä: ensiaputaidot, liikenneturvallisuus, alkusammutus, turvallisesti retkellä ja  netti-turvallisuus.  Johtokunnan jäsenet ja vanhemmat ovat tervetulleita päivään. 
 
Johtokunta keskusteli kouluruokailusta, ruuan laadusta, terveellisyydestä, elintarvikekustannusten kehittymisestä vuosittain  ja ruokailun kehittämismahdollisuuksista.  Elintarvikkeisiin varattu määräraha on ollut v. 2005-2008 sama, eli indeksikorotusta ei ole tehty.  Vuonna 2009 elintarvikkeisiin on sisällytetty myös päiväkotiin vietävien aterioiden elintarvikekustannukset, kustannukset ovat kasvaneet vuoden 2008 32.000 eurosta 46.000 euroon. 
Johtokunta kannattaa lisämäärärahaa (10.000 euroa) kouluruokailuun, ellei lisämääräraha aiheuta supistuksia muissa koulun määrärahoissa.  Koululle tarvitaan muun muassa välituntivälineitä, joihin tulisi panostaa myös.  Lisämäärärahalla voidaan pitää päivittäisen ruuan laatu korkeana sekä panostaa salaatteihin ja lisätä listalle tuoretta ruisleipää. Sivistyslautakunta antaa lausunnon kouluruokailun kehittämisestä kunnanhallitukselle.