Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

VIISARI on hyväksytty Leader -toimintaryhmäksi

Maa- ja metsätalousministeriö on 21.8.2007 hyväksynyt Suomeen 55 Leader –toimintaryhmää ohjelmakaudelle 2007-2013.

Ryhmät toimivat 396 kunnan alueella maaseudun kehittämisen hyväksi ja saavat rahoitusta toiminnalleen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.
 
Viisari ry jatkaa Leader –toimintaa ja saa kehittämisohjelmalleen tukea 5 miljoonaa euroa julkista rahoitusta. Rahoitus koostuu EU:n, valtion ja kuntien osuuksista. Yksityinen rahoitus muodostuu ohjelmaa toteuttavien hankkeiden omarahoitusosuuksista, jonka arvioidaan kasvattavan hankesalkun arvon yli 8 miljoonaan euroon uuden ohjelmakauden aikana.
 
Viisari toimi EU:n edellisellä ohjelmakaudella Leader+ -rahoituksella. Toiminnan tuloksena alueelle syntyi 31 uutta yritystä ja 123 uutta osa- tai kokoaikaista työpaikkaa, joista naistyöpaikkoja 93. Viisari rahoitti Leader+ -ohjelmasta 190 haketta hankesalkun määrän ollessa n. 7 miljoonaa euroa.
 
Keski-Suomeen hyväksyttiin Viisarin lisäksi kolme muuta Leader-toimintaryhmää, jotka toimivat edellisellä ohjelmakaudella ALMA-rahoituksella: Vesuri-ryhmä ry (Jämsä, Jämsänkoski, Keuruu, Korpilahti, Kuhmoinen, Multia ja Petäjävesi); Maaseutukehitys ry (Hankasalmi, Joutsa, Konnevesi, Leivonmäki, Luhanka ja Toivakka) sekä JyväsRiihi ry (Jyväskylän maaseutualueet, Jyväskylän mlk., Laukaa, Muurame ja Uurainen).
 
Hankehaku käynnistymässä

Yritystuet

Tällä hetkellä Viisari ottaa vastaan yritystukihakemuksia Saarijärven ja Viitasaaren toimistoilla samalla periaatteella kuin TE-keskuksen maaseutuosasto on jo kesän aikana niitä vastaanottanut. Toivomme, että tuen hakijat olisivat etukäteen meihin yhteydessä.
Kun hakemus on saapunut toimistollemme, se on vireillä ja hakija voi aloittaa hankkeen toteuttamisen omalla vastuulla. Hankkeen vireilletulo jo Leader-toimistolla on uuden ohjelmakauden tuoma muutos verrattuna edelliseen kauteen.
 
Meistä ja TE-keskuksesta riippumattomista syistä virallisia hanketukipäätöksiä päästään tekemään vasta myöhemmin syksyllä kun MMM / Maaseutuvirasto ovat saaneet hankejärjestelmän ja muutamat puuttuvat lomakkeet valmiiksi.
 
Kehittämishankkeet

Kehittämishankkeita aletaan vastaanottaa myöhemmin sekä Viisarissa että TE-keskuksessa.

Ajantasainen tieto löytyy kotisivuiltamme osoitteessa www.viisaankivi.fi/viisari
 
Lisätietoja:
Arja-Leena Halonen, toiminnanjohtaja,  puh 040 502 6173