Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Työharjoittelijana Kyyjärven kunnassa

02.02.2007 Jorma Kuusi, Jaakko Pölkki

Millaista onkaan olla työharjoittelijana Kyyjärven kunnassa?

Olemme siis työharjoittelijoina Kyyjärven kunnassa, tarkemmin sanottuna NopolaNews:illä. Me molemmat (Jorma ja Jaakko) olemme koulussa Seinäjoen palvelualojen oppilaitoksen liikealan yksikössä, samalla linjalla, datanomeja siis.  Ainoa ero meissä on kokosuhteen kanssa myös se, että toinen menee kolmatta ja viimeistä vuotta ja toinen ensimmäistä vuotta. Joku outo rouva kohtalo päätti sitten kiusakseen laittaa meidät kummatkin samaan työssäoppimis paikkaan tänne kyyjärven kunnantalolle. Esimehinä toimii meillä Aaro "Aaronmaiden" Toppinen ja Veikko "Megaräpper" Huumarkangas. Meillä toisella on jo jonkunmoinen kokemus heidän työmetodeista entisajoilta vuodelta 2005.

Jaakko aloitti täällä 9. päivä tammikuuta ja joutui ensitöikseen maalaamaan uusia tiloja, mitkä nopolanews ja mediamyllärit ovat hommanneet keskeltä kylää. Jorma tuli 22. päivä kurkkimaan tilannetta ja liittymään seuraan tähän ihanaan taistoon nettiliikennettä vastaan. Se mediamylläreitten hankkima pytinki tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen. Sinne tulee olemaan koulutusta vaikka millaista ja nopolanewsin omat tilat. Sinne tulee myös yleisöpääte jossa voi käydä vaikka tulostamassa mummin piparkakkutaikina ohjeet vuodelta -55 jos mieli sikseen tekkee. Tilaan tulevat tietokoneet ovat sellaisia tehokoneita, että niillä pärjää hyvin tänä päivänä. Tulevaisuutta silmälläpitäen koneisiin asennetaan  Windows Vista käyttöjärjestelmä jo vanhan Windows XP:n rinnalle.

Olemme myös saanneet mielenkiintoisia tehtäviä täällä paikanpäällä, kuten lentopallopelien nauhotuksien muokkailua. Monnarinrantaan vietiin pelit ja vehkeet sitä legendaarista kunnanvaltuuston kokousta varten. Olemme opetelleet kuvan muokkausta ja saaneet tehdä oman artikkelin nopolanewsiin, jota kirjoitamme tälläkin hetkellä. Toimimme jopa Iso-Nopolan yhdeksäs luokkalaisten atk-tunnin "opettajina" pari tuntia, koska sijainen ei päässyt paikanpäälle juuri silloin.

Yhdessä vaiheessa tuli valokuituhitsaaja mediamylläreitten talolle ja sen touhuja oli mielenkiintoista katsella. Hän selitti kaikkea mitä siihen hitsaukseen liitty ja näytti erittäin yksityiskohtasesti miten se tapahtui. Harvinaista herkkua kerrassaan. Lattioitakin päästiin yhdessä vaiheessa pesemään: olihan lattian pintaan jäänyt yli 10 vuoden vahat ja liat kiinni jotenka oli kyllä aikakin pestä ne. Puhdasta jälkeä tulikin, kun vahanpoisto aineella pistettiin menemään. Tässä vaiheessa varmaan sitä ihmetellään mitenkä tämä liittyy datanomi koulutukseen, ja eihän se liitykkään. Piti sekin tehdä jotta saataisiin paikka mahdollisimman nopeasti valmiiksi jotta päästäisiin itse asiaan.

Nettiyhteys Mediamylläreiden pytingissä on sen mukainen, mitä valokuidulta voi odottaa. Vai mitä itse sanoisit jos saisit ladattua  6Mb/s hyvältä palvelimelta. Tämä nopeus mahdollistaa aivan ilmiömäisen nopeuden jokaiseen koneeseen mitä tänne ikinä sitten päättääkin tuoda. Ainakin normaalin selailun pitäisi toimia moitteettomasti. Ja vielä sanovat että sen nopeuden pitäisi nelinkertaistua vähän ajan päästä.

Täällä harjoittelussa ollessa kyllä tulee mieleen aika usein, että miten mielenkiintoinen tämä koko NopolaNews oikeastaan on. Se lähti pelkästä ajatuksesta ja paperista ja kasvoi ihan ihmeellisiin mittoihin. Itse perustajat ovat sanoneet että on se kyllä yksi maailman ihmeistä, että se on saanut tälläiset mittasuhteet.

Katsotaanpa mitä kaikkea tämä nopolanews oikeen kattaa. Siellä on asiaa kaikesta mitä kyyjärvellä on tapahtunut, paikallisten ilmoituksia, nauhoitettuja kokouksia ja lentopallopelejä. Kokous ja peli-iltoina voi kuunella suoraa lähetystä melkeen kuin paikan päältä. Lisätään näihin vielä terveiset eduskunnasta ja ulkomailta. Ja kaikki tämä on melkein kokonaan Kyyjärven sisältä. Kuvitelkaa jos tämä menisi pidemmälle. Jos tästä tulisi jonkun tyyppinen valtakunnallinen verkkojulkaisu. Se olisi jo mielenkiintoista ja hassua eikä edes mahdotonta. Mutta se on sitten tulevaisuudessa ja siitä ei koskaan voi olla varma mitä kaikkea voi tapahtua.

"Älä koskaan lopeta haaveittesi etsintää, jotta voisit olla aidosti onnellinen ja menestyksekäs elämässäsi, jonka olet mielikuviesi avulla luonut."