Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Helluntaiseurakunnasta toimittajia

Kyyjärven helluntaiseurakunnan työntekijä Mirjam Huotari sekä seurakunnan vanhimmistoon kuuluva Kalevi Lahti kouluttautuivat Nopola Newsin toimitustyöhön.


Seurakuntien yhteistyöseminaariYhteisvastuujuhla Valkeislammen kodallaUutisointia seurakunnasta

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Keski-Suomen sotaorpojen kirkkopyhä

27.5.2005 K-S Sotaorvot ry / teksti V. Matti Tamminen

Keski-Suomen sotaorpojen kirkkopyhää vietimme Kyyjärvellä 15.5.2005.

Jumalanpalvelus kirkossa aloitettiin kellojen soitolla, jonka jälkeen Kyyjärven kirkkokuoron miehet lauloivat vt. kanttori Kati Koskisen säestyksellä " Oi kallis Suomenmaa".

Rovasti Olavi Vallivaara lausui saarnansa alussa:

"Rakkaat ystävät. Kyyjärven kirkossa on Siniristilippu, sotaveteraanien ja sotainvalidien liput sekä aivan uutena sotaorpojen lippu. Tänään vietämme kansallista juhlapäivää, kaatuneitten muistopäivää. Hetken kuluttua meidän askeleemme suuntautuu sankarihaudoille, niiden miesten muistojen äärelle, jotka antoivat kaikkensa isänmaalle.

Tänään tunnemme kiitollisuutta näille miehille ja naisille, jotka puolustivat tätä rakasta maatamme. Meidän on tänään 60 vuotta sodan päättymisestä, hyvä elää tässä rakkaassa synnyinmaassamme. Tänään on myös Keski-Suomen sotaorpojen kirkkopyhä. Evankliumissakin puhuttiin orvoista, en minä jätä Teitä orvoiksi. Te olette jääneet orvoiksi, isä kaatui isänmaata puolustaessaan. Äidit jäivät lasten kanssa kotiin, äidit surivat. Monta kertaa näistä asioista ei puhuttu, tehtiin vain työtä hiljaisuudessa ja lapset sanattomasti kärsivät vierellä.
Eräältä sotaorvolta kysyttiin, miksi nyt sitten on ruvettu näistä asioista puhumaan ? Hän kertoi, nyt on tullut aika puhua ja sanoa sanomattomia sanoja. Sentähden on koottu yhteen ja kirjoitettu ja muisteltu niitä asioita, joista ei lapsena puhuttu. On tunnettu vertaisuutta ja yhteenkuuluvaisuutta, keskinäistä yhteyttä näitten asioitten äärellä."

Tekstin lukijoina toimivat sotaorvot Arvo Ulvo ja V Matti Tamminen. Vastausmusiikkina Salme Tanskanen lauloi säestäjänään Kati Koskinen. Kolehdin kantajina olivat sotaorvot Eila Halmesaari ja Sinikka Nieminen. Tilaisuuteen osallistui sotaorpoja eri puolilta Keski-Suomea runsaasti.
Ennen seppelten laskua kirkkokuoron miehet lauloivat Kati Koskisen säestyksellä " Veteraanin iltahuuto" laulun. Seppeleenlasku puheen piti Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Esko Meriläinen