Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kuraattoritoimintaa Kyyjärvellä

13.9.2007 Satu Juutilainen

Varma syksyn merkki on koulujen alkaminen ja kesäloman hauskuuksien loppuminen.
Koulumaailmassa lapset ja nuoret tapaavat paitsi muita oppilaita, niin myös paljon eri tehtävissä toimivia aikuisia.

Kyyjärvellä koulukuraattorina toimii kunnan sosiaalityöntekijä. Koulukuraattorin työn keskeisenä lähtökohtana on lasten, nuorten sekä heidän perheidensä selviytymisen tukeminen ja  syrjäytymisen ehkäiseminen.

Kuraattorityötä  ohjaa vahva yhteistyö koulun, kodin, oppilaan, sekä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Tärkeä tavoite on myös kodin ja koulun välisen yhteistyön tukeminen ja edistäminen. Koulukuraattori/sosiaalityöntekijä osallistuu oppilashuoltotyöhön ala- ja yläasteella. Kuraattori tekee sosiaalityötä kunnan kouluikäisten lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa.

Koulukuraattori osallistuu tarvittaessa erilaisiin työryhmiin, kokouksiin ja vanhempainiltoihin. Moniammatillinen yhteistyö mahdollistaa yksilöllisten tukitoimien järjestämisen oppilaille ja heidän perheilleen.

Nopolan kouluilla koulukuraattori/sosiaalityöntekijä on oppilaiden tavattavissa  joka maanantai klo 9:00-11:00 ,  terveydenhoitajan tilassa.

Tällöin oppilaat voivat vapaasti tulla keskustelemaan monenlaisista koulunkäyntiin ja muihin elämäänsä liittyvistä asioista. Tapaamiselle voi myös varata ajan soittamalla kuraattorille. Oppilaat voivat tulla keskustelemaan asioista lisäksi opettajan tai vanhempien ohjaamina.

Koulukuraattorin tehtävä on olla lapsen ja nuoren kuuntelija, aikuinen henkilö, joka kulkee rinnalla jos elämässä on jotain kummallista, tai elämän meininki huimaa päätä.  Aina ei tarvitse olla niin vaikeaakaan, juttelemaan voi tulla jopa mukavistakin asioista.

Myös vanhemmat,  ottakaa rohkeasti yhteyttä, mikäli lapsenne koulunkäynti  tai muut lapseenne liittyvät  asiat mietityttää tai kummastuttaa.

Ihanaa syksyä ja kouluvuotta toivotellen;

Satu Juutilainen

Koulukuraattori/ sosiaalityöntekijä

Yhteystiedot; satu.juutilainen@kyyjarvi.fi

puh:014-4597012/ sos.tt;n matkapuhelin tai  044-4597012/ sosiaalitoimisto