Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Kyyjärven kunta 80 v. ja Suomi 91 v.

9.12. Tuula Eerola/juhlatmk

Itsenäisyyspäivä 6.12.2008 pidettiin samalla kunnan 80-vuotisjuhlana.

Päivä aloitettiin jo aamulla klo 9.30, jolloin kunnantalon pihalta lähti kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto lähetystönä viemään kynttilät edesmenneitten puheenjohtajien haudoille sekä muualle haudattujen muistomerkille. Puheenjohtajistoon kuuluvat Maija Uusisalo, Tapio Niskala, Rauno Paananen, Hannu Kainu ja Alpo Noponen.

Kirkosta tultiin koulukeskukseen, missä SPR:n väki oli laittanut salin kauniiksi juhlakahvin nauttimista varten.

Klo 13 alkoi liikuntasalissa kunnanvaltuuston juhlakokous. Kokouksen jatkeeksi puheenjohtaja Maija Uusisalo avustajinaan nykyinen kunnanjohtaja Maarit Autio ja tuleva kunnanjohtaja Matti Muukkonen jakoi Kuntaliiton ansiomerkit 30 vuotta ja 20 vuotta palvelleille kunnan työntekijöille. Kokouksen voimme myöhemmin kuunnella NopolaNewsin nettiradiosta.

Tervehdyspuheen piti kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannu Kainu. Hän pohti, mitä Kyyjärvi kotisutuna merkitse, ei yleisellä tasolla, vaan hänelle henkilökohtaisesti. Hän myös kävi läpi aikaa edellisestä, 10 vuotta sitten olleesta juhlasta tähän päivään. Paljon on ehtinyt tapahtua.

Nopolan koulun 4. luokan oppilaat opettajansa Anna-Maria Koskelon johdolla esittivät reippaan ja vauhdikkaan otteen Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä.

Seuraava esitys oli tunnelmaltaan toisenlainen: Kaisa Tamminen soitti huilulla Minna Erkkilän säestämänä suomalaisia kansanlauluja, ja kappaleiden välissä Tuula Härkösen johdolla yläkoulun oppilaat Juliana Muli, Emmi Noponen, Lauri Noponen ja Kalle Muli esittivät oppilaiden takstejä, jotka liittyivät kotiseutu Kyyjärveen.

Syntymäpitäjänsä juhlaan juhlapuheen tuli pitämään kirjailija Heikki Luoma. Hän sanoi mielellään tulleensa, mutta koki puheen kirjoittamisen ensin vaikeaksi juhlan kaksijakoisuuden vuoksi. Hyvin hän asian ratkaisi. Me saamme lukea koko puheen myöhemmin NopolaNewsin pääkirjoitussivulta.

Vuoden kulttuurihenkilön valinta oli sivistyslautakunnassa ollut vaikea ansiokkaiden henkilöiden runsauden vuoksi. Niinpä lautakunta oli lopulta päätynyt kahteen henkilöön, mikä oli perusteltua kaksoisjuhlankin vuoksi. Vuoden kulttuurihenkilöiksi valittiin Salme Tanskanen ja Vilho Korpeinen. Heistä tulee henkilökuvaukset myöhemmin NopolaNewsiin.

Lopuksi upeaääninen kirkkokuoromme johtajansa Minna Erkkilän johdolla esitti Otto Talasmon sanoittaman ja Pekka Perälän säveltämän Kyyjärven laulun sekä toisena Jumalan kunnia luonnossa.

Luojakin päätti juhlistaa päivää antamalla meille kauniin lumisen maiseman, huurteiset puut ja sopivasti muutaman asteen pakkasta.
Juhlatoimikunta kiittää kaikkia ohjelman suorittajia sekä jokaista juhlan järjestelyissä mukana ollutta - sekä kirkossa että koululla. Yhdessä tekemällä se onnistuu.