Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nuopparin elämää

2.12 K.Rauma/4H

Tässäpä Nuopparin kuluneen syksyn kuulumisia ihan kaikelle kansalle nähtäväksi.

 Alkusyksystä mietittiin miten muuttaa kahvihuoneen kalvakan siniset seinät nuorekkaammaksi. Päätettiin maalata. Sujuvasti yhteistuumin nuoriso sai sovittua seinän uuden värin ja valmistelut aloitettiin; teippausta, kalusteiden evakko, maalit, pensselit ym. Varsinainen maalaus tapahtui yhden illan aikana, siis pikavauhtia. Kylmä sininen peittyi lämpimään punaiseen. Taiteilija H-M maalasi vielä kauniin kuvion ja kyllä tuli hieno. Ja kivvaa oli! Ylpeänä kuin oman lapsen ensiaskeleista (joita en kylläkään ole koskaan kokenut) esittelen kaikille kuinka "munnuoret" sai tällaista aikaan. Kiitos murut! Kuvista näkee millainen urakka meillä oli ja kuinka sitä valmista syntyi.

Syksyn aikana on käynyt paljon väkeä Nuopparilla pelailemassa tai muuten vain viettämässä aikaansa. Sitten iski talvi ja kylmyys ja huonot kelit ja nuoriso katosi. Tai no, ei nyt ihan kokonaan, uskollisimmat ja urhoollisimmat kävijät kun uhmaavat vaikka luonnonlakeja päästäkseen paikalle. Mutta joka tapauksessa kävijämäärät putosivat melkein puoleen. Totta on sanonta "laatu korvaa määrän" tässäkin tapauksessa, mutta pistipä valvojan ajattelemaan (lue:panikoimaan). Missä vika? No, päätinpä kysyä asiantuntijoilta, eli nuorisolta itseltään. Tein kyselyn jossa tiedustelin mm. seuraavia asioita: Mitä tekemistä haluaisit Nuopparille, mikä on mielestäsi valvojan rooli, oma ehdotus aukioloista, säännöistä ym. Vastaukset olivat viedä jalat alta. Odotinkin että nuoret vastaavat rehellisesti ja ytimekkäästi -nimettömänä jos halusi- annettuihin kysymyksiin, mutta että tällä tavalla! Nimittäin tv- ja pelitoivomuksia lukuun ottamatta nuoret ovat tyytyväisiä Nuopparin tarjontaan. Aukioloaikoihin ollaan tyytyväisiä, säännöt ovat hyvät, valvoja ok, nuopparilla on kivaa ja sielä käydään kavereitten, hyvän seuran, kahvin ja pelien takia. Että ei vissiin ole mitään vikaa missään. Hiphei, kyllä helpotti! Pistetään siis kelien syyksi... Keskiarvoksi n. parinkymmenen vastauksen perusteella Nuoppari sai 9,05. Aika hyvin...TOSI hyvin!

Nuoppari jää puolen kuun maissa joululomalle, mutta siihen asti toivon edelleen näkeväni paljon nuoria paikalla. Eihän meillä mitään maata mullistavia vapaa-ajanvietto-ongelmien ratkaisuja keksitä, mutta paikalle voi saapua pelailemaan, moikkaamaan kavereita tai juomaan kahvia. Tai vaikkapa vain hengailemaan. Välillä kun on ihan hyvä vain olla, itsensä tai kavereitten kanssa, omana itsenään, ilman vaatimuksia, odotuksia tai velvoitteita. Kaunista joulunodotusta kaikille!