Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyyjärven jätevedenpuhdistamon ympäristölupaan liittyvä tarkastus

9.12.2008 Erkki Sorsamäki

Ylitarkastaja Anne Helolahti ja rakennusmestari Jukka Mutila Keski-Suomen ympäristökeskuksesta suorittivat kyseisen tarkastuksen tiistaina 9.12.2008. Kuvassa vasemmalta edestä lukien Anne Helolahti ja Kvr-urakoitsijan edustaja Antti Mämmelä, Jukka Mutila ja takana vastaava mestari Saku Pietikäinen

Kyyjärven uuden jätevedenpuhdistamon rakennustekniset työt ovat edenneet vesikattovaiheeseen. Konetekniset työt ovat niinikään olleet käynnissä jo pitkän aikaa.Bioroottori on asennettu etuselkeyttömön, sakeuttamon laahakoneistot ja porrasvälppien asennustyöt ovat lähes valmiit. Konetekniset putkisasennustyöt ovat samoin melko pitkällä.Lietteen ruuvikuivain toimitettiin työmaalle tiistaina.

Keski-Suomen ympäristökeskuksen suorittama tarkastus perustui  9.6.2008 myönnettyyn jätevedenpuhdistamon ympäristölupaan. Ympäristölupapäätökseen liittyy paljon erilaisia  lupamääräyksiä. Hankkeen työmaakokouksissa on sovittu useisiin lupamääräyksiin, prosessiin, mittauksiin ym. liittyvistä yksityiskohdista ja toteuttamistavoista. Nyt tarkastettiin niiden toteutumista käytännössä, työmaalla.

Kyyjärven jätevedenpuhdistamon hankkeessa on jätevesien käsittely viety hyvin pitkälle. Normaalin tavanomaisen puhdistusprosessin jälkeen jätevedet johdetaan hiekkasuodatuksen kautta Uv-säteilytykseen ja vasta sen jälkeen purkuun. Hiekkasuodatus on vastaavaa tekniikkaa jota käytetään paljon puhdasvesipuolella. Uv-säteilytyksellä poistetaan jätevedestä bakteereja.

Ympäristölupapäätökseen liittyy myös huomattava määrä erilaisia toiminnanaikaisia  tarkkaillu- ja raportointimääräyksiä, joita toiminnanharjoittaja joutuu toteuttamaan.

Kyyjärven taajaman jätevesien käsittelyn tehostamisella on edullinen vaikutus Kyyjärveen ja koko Saarijärven reitin tilaan ja näinollen se osaltaan jo vastaa  siihen haasteesen, jota Saarijärven reitin tilan parantamiseksi mm. kansalaisadressin muodossa ollaan kokoamassa.