Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Pikkujoulua vanhaa muistellen

18.12.2008 Eki Holmberg

Kameraseurassa vietettin pkkujoulua vanhan ja uuden merkeissä.

Kuluvan viikon tiistaina kokoontui kymmenkunta kameraseuralaista nyyttikesteihin pikkujoulun merkeissä. Juttua riitti ja purtavaa myös. Kuvia katseltiin, tottakai, ja aihepiirinä oli mm. mennyt aika eli vanhat kuvat. Huhtalan Anterolla oli matkassa  kuvia  80-luvulta taaksepäin. Herätti ansaittua keskustelua mm. aika jolloin Vehkaperän tietä rakennettiin.Olivat tekovärkit hieman toista mallia kuin nykyisin. Ylesin "työkone " lienee ollut lapio niin tien teossa kuin ojan kaivussa. Mitenkähän suu pantais ,jos tänä päivänä samoin eväin hommia alettaisiin tehdä?  Antero on dokumentoinut huomattavan paljon Kyyjärven historiaa. Myös allekirjoittaneella (Kyy Eki) oli matkassa kuvia takavuosilta. Niitä sitten arvuuteltiin porukalla mistä ja milloin kuva on otettu. Lisäkuvissa on muutama otos lukijoiden arvuuteltavaksi.

 Osa illan kuvakavalkaadista oli aivan tätä päivää ja tietenkin luonnonilmiöt ja linnut olivat aiheena,kun kamerankäyttäjinä olivat olleet  Puttosen Sakari ja Niemisen Esa. Esa oli kokeillut kuvan ottamista putoavasta vesipisarasta. Siinä sopiva kohde  jota  voi kokeilla aivan hyvin kotioloissa. Joulun aika on otollista kuvausaikaa. Perheet ovat koossa ja kiirettä ei pitäisi olla joten kuvia ottamaan. Digikameralla homma hoituu meko helposti, mutta kyllä kuvia voi vielä ottaa vanhaan tapaankin. Filmiä löytyy, niin dia- kuin negatiivifilmiäkin. Ei tosin aivan joka putikista, mutta ainakin marketit niitä vielä pitävät valikoimissaan ja kuvantekofirmojakin vielä on ,joten siitä vaan. Kuvat ovat tärkeitä muistimerkkejä aikajanalla.

Kameraseura jää nyt muutaman viikon joulutauolle. Kamerat eivät toki jää hyllyyn koko ajaksi. Joulutauon kuvia katselaan jälleen ensivuoden puolella. Viikko loppiaisesta olisi tarkoitus jälleen kokoontua.

Kyyjärven Kameraseura toivottaa kaikille Kyyjärvisille lähellä ja kaukana  OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHAISAA JOULUA JA  UUTTA VUOTTA 2009

Kyy Eki