Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hakkuumahdollisuuksien tiedotuskampanja

15.1.2009 Jukka Kainulainen

Metsäkeskus Keski-Suomi toteuttaa yhdessä Kyyjärven metsänhoitoyhdistyksen kanssa hakkuumahdollisuuksien tiedotuskampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä yksityismetsien hakkuiden määrää.

Kampanja toteutetaan koko Keski-Suomen alueella yhteystyössä alueen toimijoiden kanssa. Työ etenee metsähoitoyhdistysalueittain. Kirjeitä Kyyjärven alueelle on lähetetty viime viikolla 120 kappaletta. Kampanja kohdistuu tiloille, joille on tehty metsäsuunnittelua vuoden 2004 jälkeen.

Kampanja on suunniteltu viime kesänä uhanneen puupulan ratkaisuksi ja tuntuu nykyisessä puukaupan tilanteessa huonosti ajoitetulta. Lamat tulevat ja menevät ja uuden nousukauden alussa metsien käyttöaste nousee taas korkeaksi, jolloin tietoa hakkuumahdollisuuksista tarvitaan.

Kampanjassa metsäomistaja saa teemoitetun kuviokartan, josta selviää metsätilan välittömät hakkuumahdollisuudet kuvioittain. Esitettyjä hakkuita on seuraavasti: ensiharvennuksia 540 ha, muita harvennuksia 720 ha ja uudistushakkuita 226 hehtaaria.

Harvennushakkuut ovat metsänhoitoa, josta saa tuloa ja jotka parantavat metsän tuottoa tulevaisuudessa. Uudistushakkuista metsänomistajat saavat pääosan metsätuloistaan, joten niiden ajoittaminen on riippuvainen investointitarpeista ja markkinatilanteesta.

Kirjeeseen on myös koottu alueen toimijoiden yhteystiedot, joihin metsänomistajalla on mahdollisuus olla yhteydessä metsäasioissa. Metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilöt ovat lähellä osoitteessa: Tuliharjuntie 5, 43700 Kyyjärvi. Metsänhoitoyhdistyksessä on tietoa myös niiden metsänomistajien metsistä, jotka eivät saaneet kirjettä.

Metsäasiat lähtevät liikkeelle sopimalla Kantosen Jarin (040-5587265, jari.kantonen@kyyjarvi.mhy.fi ) tai Kainulaisen Jukan (0400-645613, jukka.kainulainen@kyyjarvi.mhy.fi ) kanssa ajan metsäkäynnille, jolla myös metsänhoitotyöt tulevat hoitoon.