Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yhdessä tukea ikääntyville

17.12.2008 Henna Alanen/Kimppa -hanke

Kimppa -hanke etenee Kyyjärvellä

Yhteisöllisyydestä tukea haja-asutusalueiden ikääntyville (Kimppa) -hanke on lähtenyt vauhdilla käyntiin Kyyjärvellä. Hankkeessa sovelletaan kumppanuuspöytämallia kuntakohtaisen kehittämistoiminnan pohjana. Kyyjärvellä kumppanuuspöytäkokoontumisia on pidetty kaksi tämän syksyn aikana. Tapaamiset on järjestetty yhteistyössä kunnan kanssa ja niihin on osallistunut lähes 20 henkilöä edustaen kahtatoista eri toimijatahoa Kyyjärvellä. Toiminta on kaikille kiinnostuneille avointa ja mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa!

Eräs ensimmäisen kokoontumisen keskeisistä tavoitteista oli tutustua Kyyjärven toimijoihin, lisätä tietoisuutta toinen toisistamme ja auttaa toimijoita hahmottamaan palvelutarjontaa omassa kunnassa. Kyyjärvellä kunnan lisäksi järjestöt, seurakunnat ja erilaiset yhteisöt tarjoavat ikääntyville monenlaisia palveluja. Näihin palveluihin tutustumisen lisäksi ensimmäisellä kokoontumiskerralla osallistujat pääsivät pohtimaan Kyyjärven ikääntyvien tämänhetkisiä tarpeita. Toimijoiden esille nostamat ja ikääntyvien itsensä kokemat tarpeet ovat hyvin samankaltaisia.

Toisessa kumppanuuspöytäkokoontumisessa lähdettiin yhdessä pohtimaan, millaisia resursseja toimijoilta löytyy suhteessa esille nousseisiin palvelutarpeisiin. Tarkoituksena oli pohtia konkreettisten ratkaisuehdotusten pohjalta, mitä annettavaa omalla taustayhteisöllä voisi olla kyseisen palvelun toteuttamisessa ja mitä tarpeita siitä vastaavasti yhteisölle syntyisi tai olisi olemassa jo tällä hetkellä. Työstettävät ratkaisuehdotukset liittyivät kysymyksiin vapaaehtoisten jaksamisesta, vapaaehtoistyön kirkastamisesta ja terävöittämisestä, eri toimijoiden yhteistyössä toteuttamista palvelupäivistä, päiväkeskustyyppisen toiminnan käynnistämisestä, ikääntyvien lisäavuntarpeisiin vastaamisesta sekä palveluista tiedottamisesta.

Seuraava Kyyjärven kumppanuuspöytätapaaminen on helmikuussa 2009! ”Kotiläksynä” toimijat vievät omiin taustayhteisöihinsä esillä olleita ratkaisuehdotuksia pohdittavaksi. Kokoontumisten välillä voi olla yhteydessä Kimppa -projektiin, jos mieleen tulee vielä uusia ideoita konkreettisten toimenpiteiden toteuttamiseen. Seuraavalla kerralla jatketaan nyt syntyneistä ja työstetyistä ideoista askel eteenpäin; mitä konkreettisia toimenpiteitä Kyyjärvellä lähdetään jatkossa toteuttamaan.

Keski-Suomen Sosiaaliturvayhdistyksen uudet nettisivut ovat auenneet osoitteessa: www.kssotu.fi. Sivuilta pääsee tutustumaan myös hankkeeseen tarkemmin!

Tämän vuoden yhteistyöstä kaikkia mukana olleita lämpimästi kiittäen ja hyvää joulua toivottaen,

Tyynelän Sinikka ja Alasen Henna