Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Joulu meni, uusi vuosi tuli

8.01.2009 Eki Holmberg

Joulun valot on sammutettu, mutta aurinko tuo päivä päivältä enemmän valoa

Joulu, tuo pimeän ,mutta samalla valon aika , on nyt takana  tai kaukana edessä miten kukin sen haluaa nähdä. Valoa kohden ollan menossa ja talvinen luonto on  kuvauksen kannalta ehkä upeimmillaan. Valokuvauksen kannalta ei huonoa aikaa olekkaan, on  vain helpompia tai hankalampia. Joulun aikana yleensä kamerat ovat ahkerassa käytössä. Enimmäkseen otokset lienevät ns. "perheportretteja", mutta on sitä käyty luonnossakin. Nyt on sitten aika  saattaa  otokset katseltavaan kuntoon joko teettämällä niistä  perinteisiä paperikuvia tai tallentamala ne tietokoneelle josta niitä tarpeen ja halun mukaan voi ihailla. Kannattaa kuitenkin välillä  siirtää ne joko cd-levylle tai ulkoiselle kiintolevylle. Jos tieto loppuu miten toimia, löytynee lähipiiristä apuvoimia pulman ratkomiseen.

Allekirjoittanut kävi pyhien aikana pari kertaa ns. luonto- ja ympäristökierroksella. Hiihtämällä kulku sujui varsin mainiosta läheisillä natura-alueilla joita Kyyjärvelläkin on useita. Ensimmäisellä keikalla oli vielä sen verran lämmintä,että vesi tupasi tulemaan paikoin esiin, mutta ei siitä suurempaa ongelmaa tullut. Joulun jälkeen olikin jo kantava kansi soilla. Rauhallista ja tosi hiljaista oli . Eipä juuri näkynyt lintuja tai muita eläviä, jälkiä toki ja jopa yhdet  suden  jäljet (todennäköisesti) tapasin.  Joku saattaa kysellä jotta missä .Vastaus on että tuolta se tuli ja tuonne se meni ison suon poikki joten ota siitä sitten selvää. Hiihtolenkillä ollessaan kannattaa rauhassa katsella ympärilleen , sillä ainoastaan siten löytää ne pienet asiat kuten esimerkiksi lumikiteet, joista kokonaisuus muodostuu.   Kameraa varten kannattaa  aina olla matkassa varaparistot tai -akku, jotka pitää takin sisällä lämpimässä.Myös kamera kannattaa pitää suojattuna. Erityisesti digikamerat saattavat olla herkempiä kylmälle kuin vanhat perinteiset filmikamerat.

Ensi viikolla jatkuvat jälleen kameraseuran kerhoillat eli tiistaina 13. tammikuuta klo 19. kokoonnumme  koulun kuvisluokassa ja silloin on odotetavissa   jouluinen kuvakavalkadi. Lisäkuvissa on allekirjoittaneen otoksia naturakiertueelta ja koti-ikkunasta .Otsakekuva on viikon takainen aamukuva n. klo 09 aikaan

Hyvää vuoden alkua ja jatkoa   Kyy Eki