Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

ONNEA VILHO

12.1.2009 Arja Mäkelä (Vilhon sisko)/ IM/ Mediamyllärit

Viime lauantaina olimme porukalla juhlimassa Hännisen Vilhon kuusikymppisiä. Perheen, suvun ja ystävien parissa velmuna pojankoltiaisena tunnettu päivänsankari saavutti 8.1. vihdoin täysi-ikäisyyden rajan.

Paljon oli ystäviä, sukulaisia ja perheenjäseniä kokoontunut kahvittelemaan Katajamäkeen. Vilhon ja Irman kotona, kauniin talvisen luonnon keskellä iloinen puheensorina, nauru ja lasten kirkkaat äänet loivat lämmintä juhlatunnelmaa.

Lapsesta asti Vilho on ollut mukana talon töissä. Myös metsätyöt kuuluivat toimeliaan nuorukaisen arkipäivään. 1970-luvun puolivälistä lähtien Vilho ja Irma ovat hoitaneet yhdessä tilaa. Samanaikaisesti Vilho toimi myös maatalouslomittajana Kyyjärven kunnalla parikymmentä vuotta. Yhdessä Vilho ja Irma ovat kasvattaneet kolme tytärtä. Suvin, Anun ja Päivin perheet ja etenkin pienet lapsenlapset Sara, Matias, Sini, Viivi, Juuso ja pikku Joona ovat papan silmäteriä.

Juhlapäivän sankariin liittyviä monia mukavia tarinoita meiltä itse kultakin löytyy. Kotimatkalla lapsuuden muistot velipojasta vetivät suupieliä väkisinkin ylöspäin. Matka taittui rattoisasti kertoillessamme päivänsankarin pikku kepposia makoisasti naureskellen. ”Jaettu ilohan on kaksinkertainen ilo.”

Jo nuorena poikasena Vilho keksi pikku jekkuja sisarustensa kustannuksella. Myöhemmin sekä omat että sisarusten lapset ovat saaneet olla aina pikku kolttosiin valmiin sankarimme pilan kohteena. Monet kerrat laskimme onnellisten vuosien määrää käen kukunnasta vain huomataksemme virnistelevän velipojan kukkuen kurkistelevan nurkan takana.

Erähenkisenä luonnonystävänä tunnetun Vilhon voisi melkein kuvitella istuvan samalla nuotiolla jäniksen, hirven tai jopa karhun kanssa. Monet kauniit luontokuvat ovatkin hänen kameransa linssin kautta siirtyneet valokuvina silmiemme iloksi.

Kiitos Vilholle, Irmalle ja tytöille perheineen mukavasta hetkestä, jonka saimme viettää nauttien yhdessäolosta sekä monista kahvipöydän herkuista.