Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tänään TV 1:llä

Tänään kello 20.00 esitetään TV 1:llä Raimo Salon dokumentti "Juoksuhaudan seurakunta"


Pala taivastaKyyjärvi- runosatoa 3.osaKyyjärvi- runosatoa 2.osaLupausPäiväkirja-haasteYstävälleJo helisee

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Lupaus

2.2.2009 Anu Mäkelä/Mediamyllärit

Pakina on Annikki Kujalan kirjasta: Sitä se on, sinisilmä

Me suomalaiset olemme kauan saaneet elää vapaassa maassa, turvallisessa rauhassa. Säälien ja kauhistuen luemme, kuulemme ja tv-ruudusta katselemme uutisia maailmalta,hyvin monesta maasta. Missä kylvetään pommeja, missä nähdään nälkää tai ollaan riehuvien luonnonvoimien riepoteltavina.

Elämä on kuitenkin aina turvatonta,täälläkin. Voimme milloin tahansa sairastua, vammautua,tulla yliajetuksi. Elämän ja kuoleman rajana on vain silmänräpäys.

Turvaton on moni myös sisimmässään. Puuttuu sukulaisten,naapurien kyläyhteisön huolenpito. Puuttuu läheinen ihminen. Yksinäisyys painaa ja ahdistaa. Elintaso saattaa olla korkea, mutta elämisen laatua nakertaa ja henkisiä voimia kalvaa tarpeettomuuden tunne. Tunne, ettei kukaan välitä.  Perheitten sisältäkin löytyy tälläista turvattomuutta- ei yksin-eläjä suinkaan aina ole yksinäinen, ja perheissäkin löytyy yksinäisiä ihmisiä.

Eräässä televisiosarjassa kriisitä selviytynyt aviopari antoi toisilleen lupauksen: saat olla turvassa  minun kanssani. Saat olla turvalliseti oma itsesi, ilman roolia.

Voisimmeko me, joilla on läheisiä-  tai edes yksi läheinen- antaa tuon saman lupauksen. Luoda turvallisuutta ympärillemme. Saada ehkä sitä samalla itsellemmekin.