Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ja laulu soi...

Kyyjärven kirkkokuoro on joulutauon jälkeen taas päässyt laulun makuun.


Jari Kuusi hoitaa kirkkoherran tehtäviäPappilassa Nuorten ilta perjantainaKinkerit Juoksuahossa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Ja laulu soi...

4.2.2009/Minna Erkkilä/kuva: Esa Nieminen itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2008

Kyyjärven kirkkokuoro on joulutauon jälkeen taas päässyt laulun makuun.

Vuosikokouksessa Seija ja Taisto Lahtisella keskiviikkona 28.1. koettiin jälleennäkemisen riemua ja saatiin vahva toivo laulukärpäsen pureman aiheuttaman kutinan helpottamisesta. Alkaneena vuonna kuoroa kuullaan taas jumalanpalveluksissa ainakin laskiaissunnuntaina, Marianpäivänä, kiirastoirstaina, pääsiäisaamuna ja helluntaina.

Suunnitteilla on myös kevätlaulujen ilta toukokuun puolivälissä yhdessä seurakunnan diakoniatyön kanssa, jossa kirkkokuoro esittää lauluja kuluneen kevään ja viime syksyn ohjelmistosta. Viimekeväisen 40-vuotisjuhlakonserttimme innostamina haluamme tänäkin keväänä järjestää jotain vastaavaa, vaikkakin selvästi pienimuotoisemmin.

Vapun tienoilla saamme toivon mukaan vieraita Pohjois-Karjalasta, kun Juuan seurakunnan kirkkokuoro saapuu meille kylään.
Pääsemme kuulemaan juukalaisten laulua sunnuntain jumalanpalveluksessa, jonka jälkeen luvassa on Juuan kanttorin Kaisa Mäkisen urkukonsertti. Kaisa on Minna-kanttorin pikkusisko. Kenties joku saattaa muistaakin, että Kaisa oli käymässä Kyyjärvellä viime elokuussa ja avusti kanttorin virkaansiunaamisjumalanpalveluksessa.

Kyyjärven kirkkokuoron vahvuus on tällä hetkellä 22 laulajaa, mikä on aivan hyvä määrä näin pienen seurakunnan kirkkokuoroksi. Mutta lisääkin väkeä toivotaan mukaan. Erityisesti meitä mietityttää, missä ovat nuoret työikäiset aikuiset. Toki työkiireitä on itse kullakin, mutta uskoisimme silti joidenkin ehtivän kuoroonkin mukaan. Toivottavasti kukaan ei laita itselleen liian korkeaa kynnystä. Me emme ole eikä kenenkään muunkaan tarvitse olla mikään yli-ihminen voidakseen tulla kuoroon mukaan. Itse asiassa kuoroharjoitusten tavoitteena onkin saada aikaan mahdollisimman yhtenäinen sointi, jossa yhdenkään laulajan ääni ei erottuisi joukosta.

Harjoituksemme jatkuvat taas säännöllisesti kirkossa keskiviikkoiltaisin
klo 19. Tervetuloa mukaan!